sunnuntaina, joulukuuta 09, 2007

Pipareita ja joulumarkkinoita

Meidän perheen jouluun kuuluu vaihteleva määrä perinteitä. Yksi esimerkki uudemmasta perinteestä on visiitti Lohjan menneen ajan joulumarkkinoille, jotka järjestetään Lohjan kirkonmäellä. Tänä vuonna sää ei todellakaan suosinut markkinoita, mutta sateesta huolimatta tapahtuma oli tunnelmallinen ja lämminhenkinen Myynnissä on laadukkaita käsityötuotteita ja paikallisia elintarvikkeita ja jotain pientä tuli toki ostettuakin.


Piparkakkutalo kuuluu tietysti jouluun. Lapsille olen luvannut, että molemmat saavat tänä vuonna oman talon, jonka saavat koristella mielensä mukaan. Minä otin eilen varaslähdön, kun tein yhden piparkakkutalon marttojen myyjäisiin arpajaisvoitoksi. Talon kaavat ovat Martan joulukirjasta ja yksi paketti valmista piparitaikinaa riittää sopivasti tuohon taloon ja hahmoihin. Piparkakkutalon kokoamiseen kuuluva yhden sortin perinne on sormien polttaminen kuumalla sokerilla. Eilisiltana tökkäsin oikean käden etusormen suoraan paistinpannuun - auts! Neulominen onkin sitten tänään sujunut tämän haaverin takia tavanomaista vaivalloisemmin.


3 kommenttia:

Ripsu kirjoitti...

Hieno piparitalo! Mä aina ihailen ihmisiä, jotka jaksaa väkertää ja näplätä. Satuitko muuten huomaamaan uuden kirjan "Arkkitehtien piparkakkutalot". Siinä on kaavat mm. Mäntyniemeen ja Empire State Buildingiin. Mulle ehkä vähän liian haasteellisia :)

Meiltä jäi Lohjan markkinat surkean sään vuoksi väliin, vähän kyllä harmittaa.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihana piparkakkutalo! Meillä mies teki aikoinaan kaikki pipartalot :)

iso gnu kirjoitti...

On kaunis piparkakkutalo!
En ole vuosiin tehnyt, tein silloin lapset olivat pieniä ja sitten Uhoava otti ohjat käsiinsä ja on tehnyt joka vuosi mitä erilaisimpia piparkakkutaloja.