sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Kaksi miljoonaa muovipussiaViime viikon Helsingin Sanomista jäi mieleen tieto, että suomalaiset käyttävät päivittäin kaksi miljoonaa muovikassia. Ensi näkemältä luku tuntuu hätkähdyttävältä ja epätodellisen korkealta, mutta tarkemmin mietittynä ei ollenkaan mahdottomalta. Itse menen ruokakauppaan lähes poikkeuksetta kangaskassien kanssa, mutta muista kaupoista on vaikea päästä ulos ilman muovikasseja. Monta kertaa pikkuostoksetkin pakataan kysymättä muovikassiin vaikka joskus voisi pärjätä ilmankin. Ja joskus muovikassi on se ainoa vaihtoehto - on vaikea kuvitella että vaatekaupan kassalla kaivaisin ruokakaupan tapaan esille oman ekokassin, koska niin ei vain ole tapana tehdä.

Yritän omalta pieneltä osaltani vähentää edelleen muovikassien käyttöä ja olen ommellut kangaskasseja. Kankaat näihin ovat palalaareista löytyneitä edullisia paloja ja vuorikankaina on osittain kierrätyskankaita. Kankaita riittää kaapissa ja kasseja syntynee vielä lisääkin. Osa näistä päätynee lahjoiksi - kangaskasseillehan löytyy aina käyttöä.

Vielä pitäisi löytää jostakin - joko omista varastoista tai kaupasta - valoverhoa tai tylliä, josta voisi ommella vihannespusseja kaupan muovipussien tilalla käytettäväksi.

4 kommenttia:

Meri kirjoitti...

Mäkin tahtoisin löytää sitä valoverhoa, itsas 2 tarkoitukseen: juuri mainitsemiksi HeVi -pusseiksi, mutta myös pesupussit pitäisi täällä uusia.... jos löydät hyvää matskua, vinkkaatko / bloggaatko siitä, pliis!
ps. tuutko Tiistaina?

Maaru kirjoitti...

Kyllä minä tyynesti kaivan joka kaupan kassalla oman kankaisen versioni esiin. Kärppänä saa vain olla, että ehtii (ja hoksaa) kieltäytyä ennen kuin ostos livahtaa kääreeseen: "kiitos, en tartte muovipussia".

Vakiruokakaupassamme on onneksi paperipusseja hedelmille, mutta ellei niitä ole, voi HeVit aina paremman puutteessa pakata pullatiskin paperipusseihin.

Tanja kirjoitti...

Meri, yritän päästä tiistaina paikalle.

Maaru, nopea todellakin saa olla, jotta ehtii kieltäytyä muovikassista.

jaanaL kirjoitti...

Ostoskassi-asiat on kunnossa, mutta vihannespussit vielä kehittelyssä. Jotain pitää kehitellä, johan sen marttailukin edellyttää :-)