perjantaina, lokakuuta 02, 2009

Raidallisia sukkia


Valmistunut tavissukkia lapsille ja lahjavarastoon.

Vasemmanpuoleiset sukat on neulottu Novitan Nalle-langasta (väri Marjaretki, Lakka). Minusta nämä Nallen raitalangat ovat suhteellisen onnistuneita, mutta toisaalta raitalangan neulominen on alkuinnostuksen jälkeen tylsyyden huippu. Neuloin kerästä vielä toisenkin sukkaparin ja nyt saavat raitalangat hetken aikaa odottaa. Vihreäraidalliset sukat ovat puolestaan Sandnesin Sisua. Jostakin syystä - johtuisikohan puisista puikoista vai mistä - neulepinta jäi aika epätasaiseksi. Leveäraidalliset sukat ovat Regian Nation Color -langasta.

Sukissa on puikoilla 48 tai 52 silmukkaa, ja puikot olivat 2,25 ja 3 mm:n väliltä. Lankaa meni keskimäärin 50 g per pari.

Tulin taannoin ostaneeksi kauppareissulla kaksi kerää Novitan Puro-lankaa. Alunperin ajattelin tehdä siitä pesukoneessa huovutettavat lapaset, mutta sitten luin blogikirjoituksia, jossa huovutuksen lopputulos oli ihan surkea ja joissa varoitettiin tästä syystä huovuttamasta Puroa. Lopulta päädyin neulomaan säärystimet tyttärelleni. Viitosen puikot, 44 silmukkaa ja neulotaan niin pitkään kuin kerässä on lankaa.


Puro on pehmeää ja kaikin puolin kivaa lankaa, jonka tosin epäilen nyppyyntyvän käytössä, joten mitään suurempaa en aio siitä tehdä. Kaikkein eniten tykkäsin Novitan lankojen uudistuneista vyötteistä ja erityisesti siitä, että vyötteen reunassa on mitta.

Ei kommentteja: