maanantaina, huhtikuuta 12, 2010

Kukkalapaset ja pitsiä

Kevät tulee kohisten ja minä nautin niin kuin aina ennenkin tästä vuodenajasta. Olen joka vuosi yhtä innoissani kun kuulen ensimmäisen kiurun liverryksen ja peipon laulun, näen västäräkin ja kevään ensimmäisen leskenlehden muuten ihan kuolleen näköisellä pientareella.

Aamuisin riittää vielä lapaskelejä, joten nämä vanhasta vanutetusta villapaidasta valmistetut, kirjaillut lapaset ovat olleet käytössäkin. Idean lapasiin sain Teresa Searlen kirjasta Herkulliset huopatyöt. Kyseinen teos on täynnä toinen toistaan hienompia toteutuksia ja hauskoja ideoita.


Viime päivinä olen yrittänyt järjestää kangas- ja käsityötilpehöörivarastoani, joka ei ole viime aikoina juuri kasvanut, jos ei ole huvennutkaan. Viime kesänä hamstrasin kirpputoreilta hyväkuntoisia pitsejä, lähinnä itse virkattuja, mutta mukaan tarttui syksyllä myös tällainen paketti Pietarsaaressa valmistettua pitsiä. Koska paketti on avaamaton, arvelisin että pitsiä olisi 10 metriä kuten lapussa luvataan. Mutta mitä käyttöä minä tälle keksisin? Otan mielihyvin vastaan ehdotuksia ja ideoita. Omassa pukeutumisessani en ehkä osaa pitsejä hyödyntää mutta muuten väitän olevani avoin monenlaisille ehdotuksille.


5 kommenttia:

Meri kirjoitti...

Pussilakanoihin! Tee teille aikuisille kauniit uudet ja laita pitsi koristeeksi.

Hepsi kirjoitti...

Ihanat lapaset!

Tiina kirjoitti...

Ihanat lapaset! Mullakin on ollut jotain tuon tyylistä mielessä sen jälkeen kun tuon kirjan jutut näin, mutta en ole saanut aikaiseksi.

Minä käyttäisin pitsin ompeluksiin, esim kassin tai verhon koristeluun. Mun jouluverhossa on pitsia alalaidassa ja niihin se sopii tosi hyvin.

Jenny "Retrokas" kirjoitti...

Oih, mikä ihana blogi löytyi! Minulla olisi sinulle kysymys yhdestä kaavasta/Ottobre lehdestä. Voisitko ystävällisesti laittaa minulle viestiä sähköpostiini: kulinaristi@hotmail.com

Yst. terkuin: Jenny

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit lapaset kirjomuksineen. Tuo pitsi taitaakin olla oikein käsin nyplättyä pellavaa, jos näin on niin käyttäisin sen pellavaiseen juhlaliinaan tai verhoihin raitoina pystysuuntaan. Terv. Lea P