lauantaina, toukokuuta 29, 2010

Arjen palasia

Työpaikan virkistyspäivänä retkeilimme kotoisasti Helsingin Arabianrannassa. Opastettu kiertokävely avaa monesti uusia näkökulmia; niin tälläkin kertaa. Kuvaavaa sekin, että pyöräillessäni töihin reitti kulkee Hämeentietä tai merenrannasssa menevää pyörätietä mutta moni asia alueesta oli jäänyt huomaamatta. Alueeseen voi tutustua omatoimisestikin, täältä löytyy kolme taidepolkua. Työkavereiden kanssa puhuimme kyllä siitä että kynnys lähteä itsekseen tutkimaan toisten pihoja ja kurkkimaan rappukäytäviin on kyllä monille aika korkea, mutta ilmeisesti alueen asukkaat ovat aika tottuneita monenlaisiin kulkijoihin.

Meillä oli myös opastettu kiertokäynti Arabian tehtaalle. Samalla paljastui, että osa työkavereistakin on melkoisia astiafriikkejä. Minun astiakeräilyäintoa rajoittaa se tosiasia että asunnostamme loppuvat neliöt kesken, mutta yhtä kaikki rakastan kauniita astioita ja niihin liittyvä kulttuurihistoriaa.

Alueelta löytyy paljon muutakin mielenkiintoista: Hyötykasviyhdistyksen Annalan puutarha, Vanhankaupunginkoski, jonka lähistöllä on Tekniikan museo ja mahdollisuus luontoretkeilyyn. Pitkospuita pitkin pääsee Lammassaareen, jossa on raittiusyhdistys Koiton omistama talo ja pikkumökkejä, joita helsinkiläiset voivat vuokrata lomamökeiksi. Lammassaaressa on lintutorni, josta on hyvät näkymät Viikin suuntaan.

Itse tykkäsin eniten Anne Siirtolan taideteoksesta Arjen palasia, joka on koottu tiiliseinään mosaiikkitekniikalla alueelta löytyneistä Arabian astioiden yms. sirpaleista. Kuvat yllä ovat kyseisestä teoksesta.

Ei kommentteja: