torstaina, kesäkuuta 30, 2011

Koukussa


Intoni käsitöiden tekemiseen on palannut mutta näin kesällä ei tunnu olevan aikaa istua tietokoneen äärellä - ihan hyvä sekin joskus - joten blogi on saanut olla hunningolla ja kirjoittelen nyt monen viikon takaisista asioista...

Olen koukussa koukkuamiseen! Viikko ennen juhannusta olin Helskyn järjestämällä retkellä Kauhavalla, jossa oli tuolloin Puukko- ja käsityöfestivaalit. Itse tapahtuma oli aika pieni, mutta tapasin runsaasti mukavia eteläpohjalaisia käsillätekijöitä, joilta sain monta hyvää uutta ideaa, ja lisäksi tein vähän ostoksiakin Kauhavan Kangas-Aitassa. Kauhavan käsityöklubilaiset esittelivät muun muassa lapasen tekemistä koukkuamalla. Opettelin viime talven aikana koukkuamisen kaksipäisellä koukulla mutta en ollut jaksanut etsiä mistään lapasen ohjetta. Koukuttu lapanen on loppujen lopuksi tosi yksinkertainen tehdä ja valmistuu nopeasti. Messuilla oli "pakko" ostaa uusi koukkuamiskoukku ja sopivaa lankaa ja viikonlopun jälkeen lapaspari oli valmis. Toinen pari on tekeillä ja varmasti tässä kesän mittaan syntyy vielä muutama pari.

Kuvat lapasista ja tossuista ovat messuilta.


Osaako joku muuten kertoa, miten alla oleva neulepinta syntyy? Olen törmännyt tähän viime aikoina pariinkiin otteeseen ja monet ovat sanoneet että kyseessä on ihan yleinen pintaneule, mutta kukaan ei ole muistanut miten tätä tehdään tai mistä ohje löytyisi.

4 kommenttia:

knea kirjoitti...

Taitaa olla sama mallineule kuin tässä tiskirätissä
http://www.ravelry.com/patterns/library/woven-basket-stitch-dishcloth

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hei, sain tietoja Kauhavan Kangas-aitan käsityöklubilaisilta, joten laitoin sinulle postia.
Jos tyyny kiinnostaa muitakin, niin Mailan tiesi ohjeen olleen vuoden 2005 TAITO lehden numerossa 5, sivut 41 ja 53.

virkattu lintu kirjoitti...

Kivaa jälkeä koukkuamalla syntyy! Kauniit nuo lapaset. Ehkäpä itsekin tulee joskus kokeltua :)

Tanja kirjoitti...

Knea ja Tellu, kiitoksia avustanne!