perjantaina, lokakuuta 21, 2011

Käsineitä
Tänä syksynä olen tehnyt paljon käsitöitä mutta en ole oikein osannut kirjoittaa niistä mitään tänne blogiin. Olen uudistanut ja tuunannut vaatteita (martoissa oli mielettömän hyvä Aija Rouhiaisen pitämä vaatteiden uudistamiskurssi), neulonut, virkannut ja koukunnut lapasia, tehnyt huovasta rintarosseja ja käsityökoulussa kirjonut. Ja silti - tuntuu siltä, että ei ole mitään blogattavaa. Kaikki tehty tuntuu niin tavalliselta ja arkiselta että niistä ei ole muille esiteltäväksi.

Käsityökoulussa aloitimme tämän viimeisen vuoden syyslukukauden kirjonnalla ja tuunauksella. Ensin ajattelin tehdä perinteistä peittokirjontaa soveltaen sohvatyynyn, mutta onneksi tulin järkiini ja aloin tehdä jotain pienempää. Alla olevassa kuvassa on vielä keskeneräisten lapasten yksityiskohtia.


Koukkuaminen kaksipäisellä koukulla (Tunisian crochet) on edelleenkin kivaa. Tosin parasta on aloittaa aina uusia lapasia uusilla lanka- ja väriyhdistelmillä joten valmiita lapasia ei ole vielä montaa paria, mutta kyllä niitä pikkuhiljaa valmistuu joululahjavarastoon. Peruslapasten lisäksi olen oppinut tekemään koukutut lapaset peukalokiilalla. Tosi helppo tekniikka ja niin näyttävän näköistä pintaa. Luin joltakin nettisivulta, että koukkuamisella on monta erilaista englanninkielistä nimitystä. Suosikkini eri nimityksistä on Idiot stitch :-)

Koukutut lapaset, ohje oma, 30 s
Lanka: valkoinen Novita Tempo ja raitalanka Seitsemän Veljestä
Koukku: 2-päinen koukkuamiskoukku 5,5 mm

Kuvia ottaessa ulkona oli mielettömän kylmä tuuli, mutta samettiruusut ja krassi kukkivat vielä täyttä päätä. Kummallinen syksy.

6 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Täällä on tosi hienoja käsitöitä. Nuo koukutut lapaset ovat tosi kauniit.

Sipi kirjoitti...

Kivoja kämmekkäitä ja tosi kauniit värit on lapasissa, tuo koukkuaminen on aika koukuttavaa :)
Todella upealta näyttää myös tuo kirjontasi lapaseen!

Tiina kirjoitti...

Upeat on nuo kirjotut lapasaihiot!

Voi sitä pienemmistäkin jutuista kirjoittaa :-)

Äipän touhut kirjoitti...

Voi, kun on kauniit koukutut lapaset.
Minäkin olen koukunnut monet lapaset tämän syksyn aikana. Se on hauskaa hommaa.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hei, pitkästä aikaa. Käyn kyllä täällä aina katsomassa valmistuneita töitäsi, ovat aina niin tyylikkäitä!
Vaatteiden uudistaminen on varmaan tosi kivaa, saa käyttää luovutta ja hyödyntää materiaalivarastoja. Minä olen pitänyt itseni tarkoituksella pois kirppareilta, kun siihen totaalisesti hurahtaisin. Ja nyt kun lapset ovat poissa kotoa, ei ole enää niin suurta tarvetta (jospa joskus lapsenlapsille.
Aija Rouhiaisen tyylistä tehdä ja esiintyä olen tykännyt mm. Valtterin kirpparilla.
Aloitin eilen tunisialaista virkkausta Kangas-Aitan lapas-ohjeella, kovasti jälkijunassa tullaan. Ohjetta haluaisin heti muuttaa, koska tykkään kiilalapasista ja pyöreämmästä kärjestä. Olisko sinulla antaa kokemusvinkkejä? Entä mitä lankaa olet kokeillut ja millä silmukkamäärällä? Olen kaikesta avusta kiitollinen, kun tuntuu, etten nyt mikään valmistu :)
Hyvää pyhäpäivää!

Erja kirjoitti...

Hienoja töitä sinulla! Minä "eksyin" tänne noiden koukuttujen töiden vuoksi. Teen sellaisia käsineitä juuri itsekin. Tunisialaiseksi virkkaukseksikin kutsuttua. Linkitin omaan blogiini mietelauseesi vuoksi:) Se on niin hyvä!!!