sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2012

Värjäyksiä

Kevään käsityökoulurutistuksen jälkeen olen ollut enemmän tai vähemmän käsityölamassa. Kesäloma alkoi juhannukselta ja sen jälkeen olen kyllä vähän neulonut ja virkannut, mutta mitään valmista ei vielä ole esiteltäväksi. Toipumista neulomislamaannuksesta on havaittavissa, sillä pari uutta sukkamallia, mm. Knittyn tämä ohje, kyllä vähän polttelee, mutta ensin pitäisi saada valmiiksi parit keskeneräiset perussukat, joiden neulominen ei kiinnosta sitten tippaakaan... Kesäloman automatkoilla olen virkannut laiskanpuoleisesti isoäidinneliöitä kasvivärjätyistä langoistani. Niistä tulee torkkupeitto sitten joskus, kun neliöitä on tarpeeksi.

Lomalla olen värjännyt lisää lankaa. Alla muistiinpanot värjäyksistä lähinnä itselleni. Lupiinista ei tullut tällä kertaa kuin hennon vaaleanvihreää ja kultapiisku-sipulinkuori-vuohenputkiyhdistelmä puolestaan tuotti aika vahvan oranssinruskean - värjäysprosessin lopputulos on kyllä enimmäkseen aina yllätys.

Alla olevassa kuvassa vasemmalta oikealle:
värjäämätön harmaa 100-prosenttinen villalanka, lupiinin kukinnoilla värjätty harmaa villalanka, kahteen kertaan värjätty harmaa villalanka (ensin poimulehti, sitten kultapiisku-sipulinkuori-vuohenputki, poimulehdellä värjätty luonnonvalkoinen Seitsemän veljestä, lupiinin kukinnoilla värjätty luonnonvalkoinen Seitsemän veljestä ja kultapiisku-sipulinkuori-vuohenputkiyhdistelmällä värjätty luonnonvalkoinen Seitsemän veljestä


1 kommentti:

Ripsu kirjoitti...

Ai että, mä aina ihailen sekä värjärien että kehrääjien tuotoksia! Nuo kasvivärjätyt langat on ihan omanlaisiaan, tosi ihania! Ja kiitos sukkavinkistä, olipas kivannäköiset :)