tiistaina, syyskuuta 04, 2012

Virkattuja patalappuja

Taito Uusimaa on koonnut perinteisiä suomalaisia patalappuohjeita kirjaksi. Kirja on kaunis, suorastaan herkullinen, ja ohjeet selkeitä. Ja mikä parasta, malliltaan haastavampikin patalappu on nopea tehdä. Osa patalappumalleista on tuttuja lapsuudesta ja muistoja täynnä. Osaa malleista ei ilmeisesti ole alunperinkään tarkoitettu käyttöön vaan keittiön koristeeksi.

Nämä minun patalappuni ovat helpoimmasta päästä kirjan ohjeita. Neliskanttisen ohje oli minulle uusi. Patalappu virkattiin pyörönä mutta ommeltiin aloitus- ja lopetusreunat yhteen. Molemmat patalaput ovat kaksinkertaisia, mikä on ihan välttämätöntä, jos niitä aikoo käyttää.


Nämä seuraavat ovatkin sitten enemmän koristeellisia kuin käytännöllisiä, ainakin tuo alempi, johon on pylväistä virkattuun ruutupohjaan pujoteltu moninkertaista lankaa. En usko, että toimii käytössä, koska pinta ei ole kovin tiivis. Nostalginen ruusupatalappu on kaksinkertainen, mutta ehkä pikkuisen liian nätti käytettäväksi?


Lankana näissä patalapuissa on Sandnesin Smart ja Lanett.

Patalappuja à la Carte -kirjan julkistamistilaisuus on tulevana lauantaina eli 8.9. WDC-paviljongissa Helsingissä. Viikonloppuna käsityöharrastajia hellitään muillakin tapahtumilla, kuten Kädentaitomessut Wanhassa Satamassa ja Silmä pisto tikki ja takki - keittiönperäyrittäjien käsityö- ja tarvikemarkkinat Tieteiden talolla.


2 kommenttia:

virkattu lintu kirjoitti...

Kauniita lappusia! Tuo vaikuttaakin mielenkiintoiselta kirjalta, täytyypä tutustua :)

äipän touhut kirjoitti...

Nuo patalaput ovat niin kauniita, ettéi niitä raaski ottaa edes käyttöön. Koristeina ovat niin kauniita.