perjantaina, tammikuuta 25, 2013

Kai-Mei-sukat
Cookia A:n Kai-Mei-sukat ovat olleet pitkään to-do-listallani. Valitsin ne joulun alla lomamatkan neuletyöksi, kun pitkästä aikaa tuntui siltä, että haluaisin neuloa jotain haastavampaa kuin perussukkia. No, ei tullut sukista valmista Kanarian reissulla. Menomatkalla lentokoneessa tikuttelin varren joustinneuletta menemään tarvittavat 16 senttiä, mutta kyllästyminen iski, kun tajusin, että ohjeen silmukkamäärät ovat väärin. Suloisimmat sukat -kirjan ensimmäisessä painoksen ohjeessa kehotetaan luomaan 60 silmukkaa ja jakamaan silmukat kantapään neulomista varten siten, että kantalappu neulotaan 33 silmukalla ja 35 silmukkaa jätetään odottamaan. Kumpikin silmukkamäärä on väärin, ja ohjeen tutkimisen jälkeen selvisi, että oikea määrä on 66 silmukkaa. Ei kun siis purkamaan, ja paluulennolla aloitin sukan uudelleen.

Ohjeen suomennos on huono (käännöksen kömpelyys todetaan myös Ulla-lehden kirja-arvostelussa). Netistä löytyi onneksi englanninkielinen errata, joka auttoi siinä vaiheessa, kun maalaisjärki ei enää riittänyt. Kaikesta huolimatta todella kiva ohje! Varren puuduttavan joustinneuleen jälkeen sukkia oli ilo neuloa, ja ne valmistuivat kuin itsekseen. Pitsimalli on näyttävä mutta helppo, ja muutenkin sukat ovat taattua Cookie A -laatua.Ohje: Kai-Mei kirjasta Suloisimmat sukat, tekijä Cookia A
Lanka: Kirjo-Pirkka (langan väri lähempänä oikeaa ylemmässä kuvassa)
Sukkapuikot 2,5 mm

Alkuvuodesta saimme valmiiksi myös yhden pitkäaikaisen tuunausprojektin. Aikoinaan käytettynä ostetusta toimistotuolista päällinen meni rikki ja pehmuste alkoi murentua. Kun tuoli on muuten hyväkuntoinen, päätimme laittaa siihen uuden pehmusteen ja päällisen. "Nopeastihan sellaisen tekee - piirtää vanhasta päällisestä kaavat ja siinähän se on..." Eihän se oikeasti ihan niin mennyt, vaan projektia täytyi kypsytellä melkein puolitoista vuotta ennen kuin tuli valmista. Eikä tuunauksesta ihan Strömsö-luokkaa tullut, mutta riittävän hyvä kuitenkin. Keltainen pallokangas on Marimekon löytökorista ja tyttären valitsemaa, kun tuoli on hänen käytössään.

2 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihanat Kai-Meit :)

JennyF kirjoitti...

Onpa harmillinen moka ohjeessa, onneksi lopputulos on kuitenkin kaunis! Ja tuolista tuli myös pirteän aurinkoinen!