maanantaina, lokakuuta 02, 2006

Dominoneulontaa


Olin viikonloppuna Vantaan aikuisopiston järjestämällä dominoneulontakurssilla. Kurssi oli kiva, opettaja innostava ja dominoneulonnasta ehti oppia kaksipäiväisellä kurssilla perustekniikat: kaitaleet, neliöt ja niiden yhdistämisen ja erilaisia tapoja neuloa reunuksia.

Ylläolevassa kuvassa on toisen päivän harjoitustyö neliöistä ja kolmioista. Lanka on Fritidsgarnia ja alkuperäisenä ajatuksenani oli, että harjoitustyöstä tulisi pannulappu. Valmiin työn halkaisija oli kuitenkin noin 35 cm, ja kuudenkympin pesunkin jälkeen mittaa on enemmän kuin isolla pannulapulla, joten muuta käyttöä pitäisi keksiä.

Vogue Knittingissä on viimeisen parin vuoden aikana ollut useammassa numerossa dominotekniikalla toteutettuja töitä - muistaako joku esimerkiksi huimat neulotut housut viime vuoden ensimmäisestä numerosta? Tämän vuoden eka numerossa oli upea neulottu hame ja tyynyjen yms. ohjeita on myös ollut. Uusimmassa MagKnitsissa on pikkutytön hame dominotekniikalla.

Lisää dominotekniikasta voi lukea Vivian Høxbron sivuilta, joilta löytyy myös ilmaisia ohjeita. Vivian Høxbro teki tekniikasta tunnetun kirjallaan Domino Knitting. Kirja päätyi välittömästi hankintalistalleni, vaikka sinällään kurssilta saaduilla ja netistä löytyvillä ohjeilla pääsee melkoisen pitkälle. Joitakin kirjoja on vain niin kiva ostaa omaksi. Kirjakerhon lehdestä huomasin myös uuden Strömsö-kirjan olevan nyt myynnissä. Kyseinen kirja on aika hintava, mutta kaltaiseni Strömsö-fanin pitää käydä ainakin selaamassa se kirjakaupassa.

Ei kommentteja: