sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Haarukkapitsiä

Kuluneella viikolla Salainen neuleystävä muisti minua jälleen! Juurihan sain SNY:ltä nimpparionnittelut ja nyt taas kunnon paketin, jossa oli lapaset samaa mallineuletta ja lankaa kuin ensimmäisen paketin ihanat sukat, huovutettu pannulappu ja inkiväärinamia. Kiitos mukavasta paketista!


Neuleklubissa tällä viikolla oli ohjelmassa haarukkapitsin tekemistä. Alkuun touhu vaikutti monimutkaiselta, mutta alkoi sitten sujua. Lanka on Vattumadon blogista palkinnoksi saatu Novita Kid Mohair. Neuleklubissa monet kokeilivat haarukkapitsiä paksummilla langoilla ja pinnasta tuli kivan näköistä, mutta minusta haarukkapitsi on kauneimmillaan ohuehkosta mohairlangasta.


Viimeisen viikon parin aikana meille on ilmestynyt yllättävän monta käsityölehteä. Ottobressa on aivan täydellinen villakangastakin ohje meidän prinsessalle, Verenassa oli vaihteeksi todella kivoja ohjeita, VK:hon olen jäänyt koukkuun eli jokainen numero on pakko hankkia, Burdassa on pari kivaa hameohjetta ja loput lehdet hankin lähinnä jouluaskartelujen yms. takia.Viikonloppu on jälleen kerran raivostuttavan lyhyt. Eilinen päivä meni lähes kokonaan Marttaliiton syyskokouksessa ja minä sain jopa kunnian toimia kokouksen puheenjohtajana. Kokouksessa tehtiin historiallisiakin päätöksiä: mm. marttajärjestön lehden nimi muutettiin Emäntälehdestä Martat-lehdeksi. Aika oli kypsä tälle päätökselle, kun lehdestä tulee ensi vuoden alusta sääntöuudistuksen myötä jäsenlehti. Kahden viikon kuluttua on sitten vuorossa oman marttapiiriliiton syyskokous, johon menee samoin yksi lauantaipäivä. En varsinaisesti valita, sillä järjestötoiminta on kaikin puolin antoisaa, mutta ajan niukkuus on surullinen tosiasia.

Tänään olin aamusta lasten kanssa pitkään ulkona ja nautimme kirpakasta syyspäivästä. Lasten päivälevon aikaan aloin käydä korjausompelupinoa läpi, jotta ompelupöydälle mahtuisi tekemään jotakin. Vielä jäi yhdet lyhennettävät housut, mutta nyt pöydälle mahtuu taas saumurikin. Korjausompelu on vähän samanlaista kuin lankojen päätteleminen tai kappaleiden yhdistäminen - aloittaminen ei huvittaisi millään, mutta kun toimeen tarttuu valmista tulee nopeasti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei ei enää niin salainen neuleystäväni! Olen tekemässä itse samasta langasta haarukkapitsihuivia;o) Mutta tuosta Ottobrestä tuli mieleen, että siellä on meidän ihanat lapsukaiset malleina sivuilla 6-7, 12-13 ja 60-61=o)