lauantaina, lokakuuta 13, 2007

Aurinkoinen päivä


Tänä syksynä olen jälleen kerran huomannut mielialani olevan varsin sääsidonnainen. Mennellä viikolla monena aamuna teki mieli herätyskellon soidessa mennä piiloon peiton alle ja töihin lähtemisen sijasta mennä talviunille, kun ulkona kuului tuulen ujellus ja sateen ropina. Tänään sen sijaan oli kirpeän kuulas aurinkoinen syyspäivä eikä herääminen ollut lainkaan vaikeaa.

Aamupäivällä kävin Hakaniemen torilla ja hallissa ostamassa muun muassa kalaa ja omenoita ja katsastamassa Vihreän Vyyhdin uutuuslangat. Yleensä lapsista ainakin toinen on torireissulla mukana, mutta tänään olin liikkeellä ihan yksin ja nautin kaikessa rauhassa kupillisen kahvia ja palan omenapiirakkaa. Bussimatkatkin sujuivat mukavasti neuloen ja kuunnellen nimpparilahjaksi saamaani Scandinavian Music Groupin levyä.

Muu perhe ahkeroi sillä aikaa ja laittoi pihakalusteet ja grillin talvisäilöön sekä siivosi leikkimökin talvea varten. Päivän kruunasi se, että lähimetsiköstä löytyi vielä suppilovahveroita.

Tänään oli myös oiva tilaisuus ottaa kuva mustasta liivistä, jonka sain valmiiksi jo viime viikonloppuna. Liivi on tehty soveltaen Modan tämän vuoden eka numerossa ollutta ohjetta. Lanka on eri ja silmukkamääriä jouduin vähän muuttamaan. Neuloin liivin pyörönä kainaloihin asti ja vyö on i-cordia eikä joustinneuletta kuten ohjeessa. Lopputulos on ihan tyydyttävä, vaikka liivi on ehkä turhan niukka mitoitukseltaan.Ohje: Moda 1/2007
Lanka: On Line Timona, 260 g
Puikot: Addin pyöröt 3 ja 4

2 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Oi miten ihana, rauhallinen aamupäivä sinulla on ollut! Tuollaiset omat hetket lataavat akkuja kummasti. Kauniin liivin olet neulonut!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Tuollainen musta liivi pitäisi olla jokaisen vaatekaapissa, sopii varmaan asuun kuin asuun. Ja kyllä se toden. käytössä löystyy, niin kuin ne neuleet aina tapaa tehdä.

Syksyllä mä aina haluaisin asua kerrostalossa...vähän sama kuin olla kesällä opettaja ;) Ei ole yhtään mukavaa raijata kaikkia "tuhansia" ruukkuja varastoon, vaikka kyllä niitä sieltä keväällä on aina ihana hakea :)