perjantaina, syyskuuta 28, 2007

Taas yksi vauvannuttu


Ohje: nuttu Moda 2/2005
Lanka: merino-Wool, noin 100 g
Puikot nro 3, sukissa 2½

Vauvannuttu lahjaksi työkaverin pienelle tytölle oli alusta lähtien epäonninen projekti ja taas kerran piti paikkansa se, että kun joku alkaa mennä pieleen, niin sitä on vaikea korjata. Aloin ensin tehdä vauvan nuttua toisella ohjeella. Kun olin tehnyt takakappaleen ja toisen etukappaleen, huomasin, että ohjeesta puuttuu loppuosa. Sekin ohje oli Modasta eikä korjausta löytynyt seuraavasta lehdestä, ja Modan puhelinneuvonta neuleohjeissa palvelee vain muutamana päivänä viikossa. Purin tekeleen, aloitin uudella ohjeella ja taas meni pieleen, vaikka luin ohjeen huolellisesti läpi heti alussa. No, siitä selvittiin purkamalla ja pikkuhiljaa nuttu tuli valmiiksi. Ohje ei ollut mikään huippuhyvä, mutta laiskuuttani en jaksanut tehdä yksityiskohtia oman pään mukaan. Välillä olisi vain niin kiva neuloa suoraan ohjeen mukaan - yksi versio aivottomasta neulomisesta sekin!

Sukkien neulominen sujui onneksi ongelmitta. Sukat tuntuvat niin pikkuruisilta, mutta pitää luottaa ja toivoa, että koko on suunnilleen oikea. Esikoista odottaessani neuloin jonkun kirjan ohjeella vauvan lapaset ja niistä tuli niin pienet, ettei niille ollut koskaan käyttöä muuta kuin nukenvaatteena. Saman kirjan ohjeella ja samasta langasta neulotut sukat olivat kyllä oikean kokoiset; mikä lie mennyt pieleen ohjeen tekijällä...

Edessä on pitkä viikonloppu täynnä ohjelmaa. Tänä iltana ja huomenna olen työväenopiston kurssilla, jossa tehdään käsin paperia erilaisista aineksista. Sunnuntaina olen lähdössä hyvän ystävän kanssa Tallinnaan virkistymään ja shoppailemaan. Kotiin tulemme vasta maanantai-iltana, joten ehkä tällä reissulla ehtisi tehdä kunnon lanka- ja kangaskauppakierroksen.

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Kaunis nuttu!

Meri kirjoitti...

Tuletko tiistaina Jumboon ja tuo näytille kaikki Tallinnasta hankkimasi ihanuudet !
tMeri