tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Kädentaitomessut ja jouluista askartelua

Käväisin viime perjantaina Kädentaito- ja Elma-messuilla Messukeskuksessa. Messujen kädentaitopuoli oli vähän pettymys - osuus koko tarjonnasta oli pieni ja hyvin edustettuna olivat vain neulelangat eikä niissäkään mitään uutta. Messuostokseni olivatkin tällä kertaa elintarvikkeita: Kolatun juustoja ja luomujauhoja. Kotiin mennessäni mietin, että tuollaiset messut ovat melkoinen konsepti - ihmiset maksavat kalliihkon pääsylipun päästäkseen tekemään lisää kalliihkoja ostoksia. Ensi vuonna pitää yrittää päästä Tampereen Kädentaitomessuille, joita kaikki tuntuvat kilvan kehuvan.

Ajatukset alkavat tässä vaiheessa vuotta kääntyä väistämättä jouluun ja jouluvalmisteluihin, vaikka yritänkin välttää "pitäisi ehtiä sitä ja tätä"-stressiä. Jääkaapin oveen laitoin stressin välttämiseksi to-do-listan jouluvalmisteluihin liittyen. Listalla on vain minulle mieluisia joulupuuhia - ikävät puuhat joko jätän tekemättä tai vastuutan miehelleni, jos ne ovat ehdottoman välttämättömiä. Viikonloppuna kaivoin myös esille kaikenlaisia kranssiaineksia: syksyllä kerättyjä tammenterhoja, pähkinöitä ja käpyjä sekä kaupasta ostettuja mausteita. Lisäksi kuivasin hedelmäviipaleita uunissa. Kuva kertonee tälläkin kertaa enemmän kuin sanat:

5 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Samoja mietteitä oli minullakin noista Helsingin messuista....Viime vuonna olin Tampereella ja ne olivat huomattavasti isommat ja kaikin puolin paremmat. Ehkä ensi vuonna taas sinne....
Kaunis jouluinen kranssi tulossa :)

Kiki kirjoitti...

Tampereen messut olivat nyt puhtaasti käsityömessut, on sielläkin ollut lähinnä hilloja, hunajaa ym. ollut myynnissä, mutta nyt en niitä nähnyt.

Kerropa tuosta hedelmäviipaleiden kuivauksesta tarkemmin. Miten paksuja viipaleita, mikä lämpö, miten kauan...

Tanja kirjoitti...

Kuivasin limeä, omenoita ja kumkvateja (niitä pikkuruisia appelsiinin näköisiä hedelmiä). Leikkasin isommat hedelmät alle puolen sentin viipaleiksi ja kumkvatit laitoin 3-4 viipaleeksi. Omenoista otin siemenkodat pois (ei välttämätöntä) ja sivelin viipaleet tummumisen estämiseksi sitruunamehulla. Uunin lämpötilana oli alussa vähän yli 100 astetta, sitten laskin alle 100 asteeseen. Aikaa meni 1-2 tuntia; omenat jätin yöksi jäähtyvään uuniin.

Tellu kirjoitti...

Upea kranssi tulossa ja kuivatut hedelmät ovat tosi ihania koristeita. Mä en kovin paljon askartele, mutta ihastelen kyllä kaikkea. Käväisin tänään juuri askarteluliikkeessä ja voi, mitä kaikkea ihanaa siellä olikaan. Leppoisia joulunvalmisteluja

Maaru kirjoitti...

Mielessäni pilkahti sama ajatus tänä vuonna Tampereella, etenkin kun bongasin jostain lankaa, jonka alkuperäisen hinnan päälle oli teipattu uusi, kalliimpi messuhinta... Ehkä alamme olla jo liian tietoisia asiakkaita.