maanantaina, huhtikuuta 28, 2008

Saatua ja annettua


Viime viikolla töissä oli aamukahvilla keskustelua kaappien siivoamisesta ja turhan tavaran kierrättämisestä. Osastosihteerimme kysäisi, haluaisinko minä marttana ja käsityöihmisenä :-) pinon hänen edesmenneen äitinsä käsityölehtiä. Minä vastasin tottakai ja seuraavana päivänä työhuoneessani odotti oikea aarrekassi. Saamani käsityölehdet ja ohjekansiot ovat enimmäkseen 1950- ja 1960-luvulta, joukossa oli ranskalaisiakin lehtiä ja monta kirjaa, mm. Eeva Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia ja Viivi Merisalon Nauhoja. Olen vieläkin ihan onnessani noista kirjoista ja lehdistä ja kiittelin työkaveriani moneen kertaan.


Tyttären parhaalla kaverilla oli synttärit viikonloppuna ja tänäkään vuonna hän ei välttynyt osittain itsetehdyltä lahjalta. Nuken poncho on tehty niistä pikkukeristä, joita edellisen postauksen sukista jäi jäljelle. Eivätkä ne loppuneet vieläkään; osaakin olla riittoisia keränloppuja. Kassi on vuoritettu peruskassi, johon koiran kuva on askarreltu käyttäen apuna kaksipuoleisia liimakankaita. Innoituksen sain viikontakaisesta Strömsöstä, vaikka päädyinkin vähän erilaisen toteutukseen kuin ohjelmassa.

3 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Oletpa saanut melkoisen aarteen!! :-)

Ripsu kirjoitti...

Voi auts, oonpa nyt niiiiiin kade noista sun lehdistä ja kirjoista...

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

Kyselylomakkeeseen


Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen