maanantaina, helmikuuta 23, 2009

February Baby Sweater

Tuttavapiiriin on lähiviikkoina syntymässä kolme vauvaa. Yksi näistä vauvoista saa lahjaksi tämän neuletakin. Kuvassa nuttu näyttää vähän valjulta, mutta oikeasti väri on lämmin keltainen.


Ohje: February Baby Sweater (Elisabeth Zimmermann, Knitter's Almanac)
Lanka: Mark&Kattens Top Wool, 140 g
Pyöröpuikko nro 3,5

Tein tällä ohjeella vauvan nutun jo viime kesänä. Toisella kertaa neulominen sujui vielä joutuisammin, vaikka mokailin ja jouduin neulomaan ensimmäisen hihan uudelleen, kun suuressa innossa unohdin luoda sitä varten riittävästi silmukoita. Jälleen kerran täytyy todeta, että Elisabeth Zimmermannin ohje on loistava kaikessa yksinkertaisuudessaan. Sen verran ohjeesta poikkesin, että neuloin hihatkin pyörönä, jolloin ei tarvitse ommella yhtään saumaa.

Tämän pitsinutun ainoa huono puoli taitaa olla siinä, että mielestäni se on vähän tyttömäinen, vai onko oma ajatteluni rajoittunutta? Kiirehdin tässä yhteydessä vakuuttamaan, että omien lasteni vaatetuksessa en ole tehnyt jyrkkää erottelua tyttö- ja poikavaatteisiin enkä missään tapauksessa ole sitä mieltä, että tytöille pitää olla vaaleanpunaista ja pojille sinistä. Lahjaksi haluaisin kuitenkin antaa sellaista, joka ei herätä saajassa ristiriitaisia ajatuksia. Omalle poikavauvalle olisin voinut pukea tällaisen nutun, mutta mitä mieltä te olette: Voiko tällaisen nutun antaa lahjaksi poikavauvalle vai voisiko joku olla sitä mieltä, että se on tyttöjen vaate?

6 kommenttia:

JennyF kirjoitti...

Mä olen ehkä rajoittunutkin, mutta mun mielestä tuo jakku on nätti ja tyttömäinenkin. Itse en olisi pojallani osannut pitää noin pitsistä vaatetta, mutta makuja on monia. Kaunis takki joka tapauksessa!

Maaru kirjoitti...

Jos kuvion ajattelee pinta- eikä pitsineuleena, niin tyttömäisyydestä ropisee ainakin osa pois. February Lady kummittelee varmasti myös taustalla ja vetää nuttua neitiin päin - asiaa kannattaa varmaan kysyä joltakulta, joka ei kässyplokeja plaraa eikä Nti Helmikuuta tunne.

Minusta nuttu ei ole ainakaan liian likka, ja voisin pukea sen pojalleni. Vauva on vauva, eikä tajua sukupuolestaan tuon taivaallista vielä aikoihin. Kun vanhoja kässylehtiä ja -kirjoja selaa, huomaa että pari vuosikymmentä sitten vielä leikki-ikäisilläkin pojilla pidettiin sumeilematta tyttömäisiä vaatteita.

-maria- kirjoitti...

Nätti!

Minun makuuni takki on tyttömäinen, mutta toki värikin vaikuttaa paljon. Kuten Maaru totesi, niin tosiaan aikaisemmin poikavauvoillakin oli usein varsin pitsisiä vaatteita. Voisin poikavauvallekin laittaa, mutta sitten pitäisi muun vaatetuksen olla varsin poikamaista :) (Ja minäkään en ole tiukasti tyttö- ja poikavaateihminen.)

Merith kirjoitti...

Minä voisin laittaa tuommoisen pojalleni. Värikin vaikuttaa paljon, eikä keltainen minusta ole mitenkään sukupuoliroolittunut väri.

Mammutti kirjoitti...

Ihana takki!
Itsekkin haluaisin ainakin yhden tuolla mallilla neuloa...
Jotenkin sellainen olo mulla, että tuo olisi tytön takki. Nykyään äidit on usein aika moderneja, et kummalle vaan mennee kuitenkin ihan hyvin.

Tanja kirjoitti...

Lämpimät kiitokset kommenteista. Mielipiteet tuntuvat jakautuvan melko lailla tasan ja tuntemukset olevan samansuuntaisia kuin minullakin. Näin ollen lahjoitan jakun mieluummin tyttövauvalle, joten toivottavasti lähiviikkoina tuttavapiiriin syntyvät vauvat eivät kaikki ole poikia.