tiistaina, helmikuuta 24, 2009

Huppuliivi perheen pienimmälle


Tämä pienen pojan liivi neuloutui nopeasti valmiiksi, mutta vetoketjun kiinnittämiseen sainkin kulumaan yli viikon. Kävin vartavasten Hakaniemen hallissa ostamassa 25 cm pitkän vetoketjun juuri oikeaa tummanruskean sävyä. Minulla oli tosin kiire ja myyjätärkin puhui puhelimessa koko asiakaspalvelutapahtuman ajan, joten ihmekös tuo, että vetoketju olikin väärää lajia. Kiinnitin sen nuppineuloilla neuleeseen ja vasta kun yritin avata ketjua tajusin että olin ostanut leninkiketjun. Uutta vetoketjua en ehtinyt hankkimaan kuin vasta hiihtolomareissun jälkeen ja sitten kävi ilmi, että 25-senttisiä takkiketjuja ei ollut saatavilla kuin muutamassa värissä. Tummanruskean sijaan jouduin tyytymään harmaaseen 30-senttiseen, jota lyhensin kääntämällä ylimääräistä osaa nurjalle. Tämän seurauksena liivin nurja puoli ei ole ollenkaan niin viimeistelty kuin toivoisin, vaikka vetoketjun kiinnittäminen onnistui taas kerran loistavasti Ullan mainioilla ohjeilla.

Muutoin liivi on ihan hauska ja huppukin sai olla rauhassa päässä kuvaussession ajan. Suurempi ongelma on saada pysymään pieni ikiliikkuja paikallaan sen verran aikaa, että saa otettua pari kuvaa.Ohje: Fiona McTaguen kirjasta Neuleita perheen pienimmille
Lanka: Zitron Loft, yhteensä 120 g
Pyöröpuikko 4,5

3 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Kivan näköinen takki ja mukavan näköinen tenava:)

Heh, mulle olis varmaan käynyt niin päin, että olisin ommellut koko vetoketjun kiinni ja sitten vasta alkanut ihmettelemaan miksi pukeminen on niin vaivalloista;)

-maria- kirjoitti...

Huppu on ihana yksityiskohta!

Itäkeskuksen Tikata (http://www.tikata.fi/yhteystiedot.htm) muuten kovasti mainostaa, että tilauksesta heiltä saa vaikka minkä mittaisia ja värisiä vetoketjuja. En ole koskaan tilannut, mutta on jäänyt mainostus mieleen.

Maaru kirjoitti...

Ihana tyyppi! Ei kun siis liivi. :)