sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2009

Sukkien oudot raidat

Helmikuun pakkasilla totesin oman villasukkatilanteeni hälyttävän huonoksi. Kyllähän minä sukkia neulon itsellenikin, mutta kulutus on myös melkoinen kun tassuttelen kotona villasukissa lähes . Sain vuosi sitten Amerikan tuliaisena muutaman lankavyyhdin, ja nyt Lorna's Laces Shepherd Sock -lanka pääsi vihdoin puikoille. Lanka on tiukkakierteistä ja mukavan tuntuista neuloa, vaikkakin neulepinta tuntuu jopa vähän joustamattomalta. Tiukkakierteisyys antaa luvan toivoa, että lanka kestää kulutusta ja käyttöä nuhjaantumatta.


Ohje: 64 s, ranskalainen kantapää, mallineule Thuja-sukista
Lanka: Shepherd Sock, väri Watercolor, 75 g
Sukkapuikot 2,5

Mutta nuo värit! Ensimmäisessä sukassa (kuvassa vasemmanpuoleinen) langan raidat asettuivat varressa ihan nätisti ja kantapään jälkeenkin melko hyvin. Toisessa sukassa sen sijaan värit alkoivat kasautua harmittavasti jo varressa ja raitoja tuli paljon vähemmän kuin ensimmäisessä sukassa. Voiko käsialani vaihdella niin paljon, että sukkien erilaisuus selittyisi sillä? Niin paljon värivirheisyys ei harmittanut, että olisin purkanut kakkossukan. Kyllä minä kestän käyttää tuonkin näköisiä sukkia, mutta muistiin laitetaan jälleen kerran: älä koskaan enää osta itseraidottuvia sukkalankoja!

Brigid-sukkien ohje on houkutellut jonkin aikaa, joten kun oli tarvetta nopeasti neulottaville sukille, joissa kuitenkin olisi jotain jujua, ohjetta ei tarvinnut kauan haeskella. Nämä menivät tuttavalle syntymäpäivälahjaksi.


Ohje: Brigid
Lanka: Novita 7 Veljestä, 80 g
Sukkapuikot 3,5

2 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Sukanpingoitinkuume iskee kuviasi katsellessa! Kivoja sukkia, vaikka nuo raitalangat tosiaan osaavat välillä yllättää.

.k kirjoitti...

Moi, ne "hapsut" lapasissa on ihan villatopsia, semmosta kehräykseen tarkotettua. Superpehmeetä! Siitä revin sopivia soiroja ja neuloin sekaan.