tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Valmis!


Tilkkupeiton tikkaaminen ei tullut valmiiksi maaliskuun loppuun mennessä, kuten pari postausta sitten uhosin. Pääsiäisen tienoilla tein kuitenkin viimeiset tikkaukset ja ompelin reunakaitaleet. Netistä löysin reunakaitaleen kiinnittämiseen erittäin perinpohjaisen kuvallisen ohjeen. Kuvaamiseen - tai kuvaamisen suunnitteluun - menikin sitten useampi päivä. Milloin oli liian harmaata ja milloin liian tuulista. Ja kylmäkin on; milloinkahan se oikea kevät mahtaa tulla?

Voi, kuinka olenkaan tyytyväinen siihen, että sain peiton valmiiksi! Huomaan työssä toki monta kohtaa, jotka olisin voinut tehdä paremmin, mutta virheiden sijasta keskityn kokonaisuuteen, joka on mielestäni varsin kelvollinen. Tilkkutöiden tekijänä olen itseoppinut; olen lueskellut kirjoja ja hakenut netistä tietoa, mutta joku kurssi voisi olla ihan hyvä juttu. Tällä hetkellä minulla ei kuitenkaan ole aikaa mennä esimerkiksi työväenopiston kursseille. Monet tilkkukursseista ovat sitä paitsi päiväsaikaan, mikä entisestään hankaloittaa niille osallistumista.
Peiton kulmissa on tyttären piirustusten pohjalta ompelukoneella kirjotut kuvat. Tytär on aina ollut innokas piirtämään ja nämä neljävuotiaan taideteokset halusin ikuistaa kankaalle. Ompelukoneen alalankana käytin mm. helmilankaa ja lisäksi erilaisia konekirjontalankoja.

8 kommenttia:

kangaskasa kirjoitti...

Upea peitto, iso urakka! Nuo tyttäresi kuvat ikuistettuna peittoon on aivan ihana idea ja hieno toteutus!

Salme kirjoitti...

Nätti peitto.MInulla kesti 16v, ennenkuin sain toisen tyttäreni peiton valmiiksi viime talvena. Mukavat nuo tytön piirustukset peitossa.

Kissaemo kirjoitti...

Onpa todella hieno peitto! Kerrassaan upeat värit. Ja nuo piirustuksista tehdyt kuvatilkut tekevät työstä todella ainutlaatuisen ja arvokkaan.

Tiina kirjoitti...

Tosi upea! Nuo tyttösi piirustukset tekee peitosta vielä mahtavamman!

Mä myös meinaan testailla tilkkujuttujen tekemistä ihan kirjojen ohjeiden pohjalta. Helpompaa kuin järjestää itsensä kurssille.

Bongasin nimesi pari viikkoa sitten yhdestä lehdestä.

benglia kirjoitti...

Mahtava peite! Itsekin aion hyödyntää lapsen piirroksia käsitöiden koristelussa, kun/jos lapsoset innostuvat isompina taiteilemaan.

Tanja kirjoitti...

Kiitoksia kehuista :-)

Tiina, huomasinkin että olit hankkinut tilkkutyövälineet. Ne ovat kätevä apuväline muutenkin, esim. vinokaitaleiden leikkaamisessa.

kio kirjoitti...

vautsi onpa upea peitto! vaatii hirmuisesti kärsivällisyyttä tuommoinen

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Nostan hattua: upea ja arvokas kädentaitojen näyte!