torstaina, joulukuuta 30, 2010

Neulotut joululahjat

Tänä jouluna en antanut kuin pari neulottua joululahjaa.


Malli: 52 s, peukalokiilallinen peruslapanen, palmikkokuvio Kotiliesi 21/2010
Lanka: Honkarinteen tilan suomenlampaanvilla, noin 75 g
Sukkapuikot 3 mm

Nämä lapaset neuloin joululahjaksi työkaverilleni, joka on ollut suurena apuna kuluneen vuoden ajan perehtyessäni uusiin työtehtäviin. Lapasten lanka löytyi naisten joulumessuilta ja tuon ihanampaa lankaa tuskin on olemassa. Suomenlampaanvillaa ja vieläpä karitsanvillaa - tämä lanka lyö laudalta kaikki alpakkalangatkin, joita olen tähän asti pitänyt lankamaailman aatelina. Käsiin lanka tuntui vähän rasvaisena, mikä teki neulomisesta mukavaa näillä talvipakkasilla, kun minä ainakin joudun rasvaamaan käsiä vähän väliä.

Polvisukat olivat ystävän ääneenlausuma toive alkuvuodelta. Tein sukat ihan suoraan kirjan ohjeella, kun en viitsinyt pyytää pohkeen mittoja (jotakin yllätystä joululahjoissa sentään pitää olla!). Tällä pienellä riskinotolla sukista tuli onneksi oikeankokoiset. Sukkasillaan-kirjan tässä ohjeessa käytetään perinteistä vikkeliraitaa ja -kuviota, jotka tehdään ns. kaksinkertaisella nurjalla silmukalla. Aika hidasta neulottavaa, kun perinteiseen joululahjaneulomisen tapaan näidenkin sukkien kanssa tuli lopulta melkoinen hoppu. Kuvastakin valitettavasti näkee että aikaa kunnolliseen jälkikäsittelyyn (sukkien kohdalla ei voi puhua varsinaisesta pingotuksesta) ei ollut, kun sukat piti jo kääriä pakettiin.


Ohje: Vikkelisukat Sukkasillaan-kirjasta, ohjeesta poiketen 76 s
Lanka: Novita Nalle, 175 g
Sukkapuikot 2,75 mm

6 kommenttia:

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Kaunis palmikko! Jouduitko lisäämään paljonkin silmukoita selkäpuolelle, jottei lapasista tule kuperat?

-maria- kirjoitti...

Kauniit lapaset; kuvastakin näkee, että lanka on ihanaa.

Vikkelimallisissa polvisukissa on sitä jotakin.

Tellu kirjoitti...

Sukistasi ja muista neuleista myös tulee niin kauniita, kun neulejälkesi on niin tasaista. Ihasten aina niitä, kun oma käsiala on löysää, mikä on huono asia pienissä töissä. Puseroihin ja huiveihin passaa paremmin.
Hyvää uutta vuotta!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tosi kauniit sukat - ja lapaset ovat varmasti unelmaisen pehmoiset. Pitää varmaankin itse kokeilla samalaista lankaa...

Tanja kirjoitti...

Kiitokset kehuista!

Paula, en tullut ajatelleeksikaan silmukoiden lisäämistä mutta lapasista ei tullut kuperat. Ilmeisesti moukan tuuria... :-)

Tellu, kiitoksia että taas kerran kehut neulejälkeäni. Itse en ole siihen läheskään aina tyytyväinen. Käsialani on löysähkö mutta olen oppinut neulomaan mallitilkun ja pienentämään puikkokokoa suosituksesta.

Susi kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani :) Kauniita sukkia ja lapasia olet saanut aikaan :) Oikein hyvää alkanutta vuotta!