torstaina, joulukuuta 30, 2010

Eriparisia asusteita

Sain joulun aikoihin valmiiksi esikoiselle pipon, kaulaliinan ja villasukat. Ne ovat kaikki erilaisista langoista, mutta se ei haittaa ollenkaan, koska omien sanojensa mukaan hän tykkää iloisista väreistä.

Ohje: Novita 4/2010
Lanka: Novita Tempo, vajaa kerä
Sukkapuikot nro 7

Valkoinen pipo Novitan talvilehden ohjeella. Silmukkamäärää jouduin vähän säätämään, kun ohjeen silmukkamäärällä olisi tullut päähine meidän kaksivuotiaalle. Pipo on ihan kiva ja voisin tehdä itselleni samanlaisen, mutta Tempo-lankaa ei löydy enää mistään. Novitan myymälässä on saatavilla joissakin väreissä, mutta muun muassa valkoinen on loppu Novitan tehtaaltakin eikä lisää ilmeisesti ole enää tänä talvena tulossa. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kauppoihin alkaa tulla kohta Novitan kesälankoja, vaikka minä voisin ihan hyvin ostaa vielä pari kuukautta talvilankoja. Muun muassa eilen ilmestyneessä Kotivinkissä oli kivoja talvineuleiden ohjeita juuri Tempo-langasta.

Lankabisnestä on vaikea ymmärtää. Novitalla on mitä ilmeisimmin sesonkiajattelu, joiden mukaisesti kutakin lankaa tuotetaan. Lähimarketin lankahyllyllä ei ole talvella puuvillalankoja eikä kesällä villalankoja. Kun sesonki vaihtuu, tulevat uudet langat, joita ei välttämättä enää sitten yhden sesongin jälkeen ole saatavilla. Ilmeisesti tavoitteena on optimoida tuotantoa ja minimoida varastot ja lisäksi lähtökohtana on se, että uutuudet (joko värit tai kokonaan uudet lankalaadut) myyvät paremmin kuin hyvä peruslankavalikoima.

Tällainen hitaasti uudesta innostuva perusneuloja kyllä tykkäisi siitä, että peruslankoja olisi joka sesonkina saatavilla kaikissa ns. perusväreissä. Tänä talvena ei esimerkiksi taida olla saatavilla mitään lankaa keltaisena, joka oli viime sesongin väri. Monista uutuusjutuista minä alan innostua vasta sitten, kun näen esimerkiksi blogeissa erilaisia toteutuksia niistä ja kuulen kanssaneulojien kokemuksista, mutta tuossa vaiheessa lanka saattaakin sitten olla jo loppu.


Tätä huivia neuloessani en osannut päättää, ovatko värit kauhea sekamelska vaiko kivalta näyttävä sekamelska. Tytär tykkää ja väri sointuu kivasti talvitakkiin. Mallineule on perinteistä aaltokuviota ja huiville tuli pituutta niin paljon kuin lankaa riitti. Vihreässä Vyyhdissä oli vastaavanlainen huivi esillä, mutta jotenkin kyllä tuntuu, että siellä olleessa kaulaliinassa väritys olisi ollut sopusointuisempi.Ohje: 45 s, neulotaan kahden kerroksen mallineuletta niin kauan kuin lankaa riittää
Lanka: Linie 7 Supersocke, 6-fädig, 150 g
Puikot: Addin pyöröpuikko 4,5 mm

Joulun tienoilla neuloin vielä sukat. Kaikki langat ovat omasta varastosta ja raidoitus määräytyi sen mukaisesti. Keltainen lanka on Sandnes Smartia, muut Seiskaveikkaa.


Ohje: perussukat 48 silmukalla, koko 35-36
Lanka: Novita Seitsemän veljestä ja Sandnes Smart (keltainen), noin 11o g
Sukkapuikot 3,5 mm

3 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Olen samaa ihmetellyt,minustakin peruslangat ja sävyt saisivat olla aina saatavilla!
Kivan pirteitä neuleita olet tehnyt, huivi on hauskan näköinen :)
Hyvää Uutta Vuotta!

-maria- kirjoitti...

Sukat ovat tosi kivat! Tuosta huivista tulee mieleen ihan joku akvarellimaalaus.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Minustakaan langat ei saisi olla mikään muotijuttu ja yhden sesongin tuote, sillä huolella tehtyä käsintehtyä vaatetta tai asustetta käytetään usein vuosia. Onnellista uutta vuotta sinulle!