torstaina, tammikuuta 06, 2011

Uutta vuotta


Uuden vuoden alussa on hyvä olla kaikenlaisia pyrkimyksiä parempaan elämään. Tähän blogiin liittyen minulla on kaksi tavoitetta: Ensinnäkin yritän päivittää blogia vähän useammin kuin viime vuonna. Blogi on minulle myös käsityöpäiväkirja, joka täydentää muistikirjojani ja niissä olevia raapustuksia ja välillä vähän epämääräisiäkin merkintöjä. Toiseksi yritän neuloa ja virkata mahdollisimman paljon varastossani jo olevista langoista. En ryhdy ehdottomaan langanostolakkoon mutta langan hamstraamisessakaan ei ole oikein tolkkua, kun kodissamme on muutenkin pulaa säilytystilasta. Sisustuksellisestikin ajatellen muovisten lankalaatikoiden tilalla voisi olla jotain sievempää.

Joululomalla olen aloitellut monenlaisia neuleita ja virkannut isoäidinneliöitä. Suurin projektini on kuitenkin vielä kesken olevani neuletakki, jota esittelin jo pari kuukautta sitten. Takki eteni hyvin marraskuun loppuun asti mutta jäi sitten joululahjaneulomusten ja muiden kiireiden takia kesken. Tätä tekelettä saattaisi uhata unohtaminen keskeneräisten neuleiden laatikkoon kaapin perälle, ellei edessä jo häämöttäisi (ensi viikolla jo!) käsityökoulun neuleosion viimeinen kerta, jolloin on tarkoitus esitellä valmiita neuleita. Nyt on meneillään toinen hiha; ensimmäinen on pyöriövaiheessa, kun pyöriön muotoa pitää hieman harkita vielä.

Tällä hetkellä suurin ongelma on huppu, joka on vielä idean asteella. Haluaisin koota hupun dominoneuleisista tilkuista, mutta huomattavasti helpompi vaihtoehto olisi neuloa ihan vain sileää neuletta. Hupun muoto askarruttaa myös enkä ole löytänyt (toistaiseksi) apua neulekirjoista tai netistä. Onhan tässä onneksi vielä muutama päivä aikaa...

2 kommenttia:

Ripsu kirjoitti...

Vaikka ajattelin pitää uudenvuodenlupaukseni omana tietonani niin pakkohan tähän sun postaukseen on kirjoittaa, että aamen. Ihan samat jutut on mielessä ja koska viime vuoden lankapaasto meni niin hyvin (en ajatellut olla totaalilakossa, mutta niin kävi, etten ostanut koko vuonna kerän kerää!) niin ajattelin jatkaa samalla linjalla. Toivottavasti molemmat onnistumme :)

-maria- kirjoitti...

Dominoneuletilkuista koottu huppu kuulostaa mainiolta idealta!

Aivan samoista syistä minäkin lankamäärää yritän saada vähenemään - jos meillä olisi iso talo, jossa olisi oma käsityösiipi, niin mikäs noita keriä olisi sommitellessa hyllyihin kuin lankakaupassa ikään. Mutta meillä on asukasmäärään nähden melko ahdas kerrostaloasunto, jossa säilytystilaa on aika vähän, joten tavaran määrää on yritettävä pitää kohtuullisena.