tiistaina, joulukuuta 06, 2011

Lisää lapasia

Marraskuun ahkeroin lasten sukkia oman marttayhdistykseni myyjäisiin. Ehdin neuloa kymmenen paria perussukkia, jotka harmi vaan eivät menneet kovin hyvin kaupaksi. Eikä mennyt kyllä oikein mikään muukaan ja samaa ovat valitelleet muutkin martat tämän syksyn myyjäisistä. En ole kuitenkaan kauhean harmissani siitä että sukat eivät menneet kaupaksi, vaan olen päättänyt lahjoittaa myymättä jääneet sukat Vantaan seurakuntien jouluiseen sukkakeräykseen - menevät varmasti hyvään tarkoitukseen.

Syksyn mittaan olen auttanut joulupukkia ja tehnyt muutamat lapaset lahjapakettiin laitettavaksi. Kuvassa on dokumentoitu myös pääkaupunkiseudun eilen satanut ensilumi.

Violetit ja vihreät lapaset on koukuttu tunisialaisella virkkauksella. Langat ovat molemmissa Novitan Isoveljeä ja Puroa. Punaiset lapaset on puolestaan neulottu Vihreän Vyyhdin myymästä Filz-Wolle-langasta ja vanutettu kevyesti pesukoneessa 40 asteessa. Itselleni merkitsen tähän muistiin, että Vihreästä Vyyhdistä saadulla ohjeella naisen lapasesta (24 silmukkaa) tulee minun käsialallani liian pieni jopa minun lyhytsormiseen räpylääni.

5 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Koukkuamista en ole vielä kokeillut. Näyttää mukavalta noissa lapasissa.

Kangaskasa kirjoitti...

Kauniita lapasia!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Mahtava määrä sukkia, hyväntekeväisyyteen minäkin tekisin mielellään enemmän kuin sitten saa valmiiksi.
Puro sopii kyvin koukuttuihin lapasiin, ei tule niin selkeää pintaa, kuin jos tekisi yksivärisistä langoista. Tein yhden lapasen turkoosista ja tummanruskeasta langasta, ei tullut kivan näköinen, vaikka molemmista säyistä tykkään paljon, jotakin pehmennystä pitää joukkoon laittaa.
Mukavia joulunvalmisteluja! Yritän saada parit sukat kummilapsille tehtyä, olen hankkinut 1,5 sukkapuikot, jos niillä onnistuisi :)

kio kirjoitti...

tosi kivat lapaset. Ostin tunisialaisen virkkukoukun tampereen messuilta,mutta en vielä perehtynyt aiheeseen enkä itse kokeillut

Erja kirjoitti...

Olen ihan koukussa tuohon koukkuamiseen tai tunsialaiseen virkkaukseen kuika vaan. Ihania muitakin töitä sinulla täällä.