keskiviikkona, joulukuuta 28, 2011

Röyhelöhuivi ja Mollie Makes


Palaan vielä hetkeksi joulua edeltävään aikaan ja esittelen vielä yhden joululahjan. Röyhelöhuivi on neulottu Vihreän Vyyhdin myymästä röyhelölangasta ja neulottu lankojen mukana saadulla ohjeella. Lankaa kului kolme kerää ja lopputulos on jos ei muuta niin ainakin röyhelöinen.

Minä en ole ollut hirveän innostunut röyhelölangoista enkä ole vielä tämän huivin jälkeenkään. Nopeaa, helppoa ja epäonnistumisen vaara on pieni, mutta minä kyllä tykkään enemmän neuleista, jossa neulojan panos näkyy lopputuloksessa vähän enemmän.


Innostuin myös ompelemaan joulupakettien koristeeksi huovasta kuusenkoristeita. Osa malleista on Mollie Makes -lehdestä (kaavat löytyvät pdf:nä), osa taas omasta päästä. Näitä oli tosi koukuttavaa tehdä; sommitella erilaisia väriyhdistelmiä sekä valita nappeja ja nauhoja.

Mollie Makes on minulle uusi lehtituttavuus. Bongasin marraskuun numeron lähimarketin hyllyltä ja koukutuin heti. Joulukuun numeron ilmestymistä Suomen lehtihyllyille piti odottaa 2-3 viikkoa sen jälkeen kun lehden blogissa näytettiin sen ilmestyneen. Uusin numerokin on jo ilmestynyt UK:ssa mutta ei ole vielä myynnissä Suomessa ja pohdiskelen, pitäisikö ostaa uusin lehti uuteen leluuni eli iPadiin. Sähköiset lehdet olisivat ainakin ratkaisu lehtien säilytysongelmaan - käsityölehtikoteloni ovat ratketa liitoksistaan ja hyllytila uhkaa loppua kesken. Joistakin vanhoista käsityölehdistä olen luopunut, mutta pääsääntöisesti säilytän kaikki käsityölehdet ja ostan vielä jatkuvasti lisää niin uusia kuin kirpparilta vanhoja lehtiä.

4 kommenttia:

Kangaskasa kirjoitti...

Kauniita ja herkkiä kuusenkoristeita - todella hyvä idea laittaa lahjaksi!

-maria- kirjoitti...

Jouluisen värinen röyhelöhuivi!

Ihastuttavia nuo huopakoristeet. Uskon helposti, että niiden tekemiseen jää koukkuun.

Tiina kirjoitti...

MollieMakes on ihana lehti, tai siis lähinnä ne kuvat. Itsekin olen pohtinut nettilehden ostamista, niin saisi nopeammin...

Ihania koristeita teit! Mä haluaisin löytää jostain murrettuja sävyjä huopakankaisiin, muttei ole vielä kohdalle osunut.

Kissaemo kirjoitti...

Kiitos Mollie Makes -vinkistä, täytyypä tutustua!

Aloitin just esikoiselle synttärilahjahuivia Schachenmayr Argentina -langasta, ja vähän tuo vaatii kyllä erilaista sorminäppäryyttä kuin muut langat... Mulla ainakin kiertyy ärsyttävästi! Mietiskelin, että voisikohan noita röyhelölankoja käyttää efektilankoina esim. hattujen/huivien/ponchojen reunoissa...?