maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Lapasia ja sukkia

Kuluneen viikon aikana olen neulonut valmiiksi sydänpitsisukat ja kaksi Fritids-lapasparia, joista toiset ovat käyneet vanutuskäsittelyn läpi ja toisista puuttuu vielä peukalot. Kolmannet tumput pääsivät puikoille, kun laitoin kuopusta nukkumaan. Yhteensä lapasia on tarkoitus tehdä kuusi paria, ja ne menevät lasten päiväkoti- ja eskariryhmän henkilökunnalle. Kummallakin lapsella on ryhmässään loistavat lastentarhanopettajat ja lastenhoitajat, joita on syytäkin vähän lahjoa.

Joululahjojen lisäksi tekeillä on sukat kollegalle, joka täyttää 60 vuotta joulukuun alkupuolella. Ensimmäinen yritys oli tuhoontuomittu - itseraidottuva lanka, joka kerällä näyttää mukavan pirteältä, pääsisi palkintosijoille maailman rumin villasukka -kisassa. Langassa värit vaihtuvat mielestäni liian nopeaan; yksi väri ei riitä miehen sukassa (68 s) edes kerroksen ympäri ja ruskeat raidat ovat puolestaan värimössöä.


Perjantaina kävin sitten ostamassa yksiväristä sukkalankaa, ja aloin tehdä tämän syksyn IK:n ohjella pintaneule- ja palmikkokuvioista sukkaa. Tämä on ainakin selkeä ja tyylikäs riemunkirjavan raitasukan jälkeen. Lanka on ohutta (30 s = 10 cm) ja saattaa olla, että näiden saaminen valmiiksi ajoissa vaatii tavallista ahkerampaa tikuttamista. Toisaalta on ihan kivakin, että Fritids-langan ja viitosen puikkojen (15 s = 10 cm) vastapainoksi saa neuloa pienillä puikoilla.


Nukkukodin laittamisesta näyttää toistaiseksi olevan mieheni projekti. Hän on maalannut ja tapetoinut seiniä ja käynyt hankkimassa muun muassa ulko-oven, lattiamateriaaleja ja listoja. Tällä hetkellä nukkekodin seinät näyttävät tältä:

Ei kommentteja: