maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Neulomisviikonloppu

Viikonloppuna olimme Kuopiossa anoppilassa. Valmiiden ruokapatojen ja kahden innokkaan lapsenvahdin ansiosta sain keskittyä melkein kokonaan neulomiseen. Yksi melkein-ikuisuusprojekteistani on kummitytölleni Venlalle tekeillä oleva palmikkovillatakki. Viikonlopun aikana sain neulottua toisen etukappaleen valmiiksi ja yhden hihan. Toinenkin hiha on jo tekeillä ja etenee hyvää vauhtia työmatkaneuleena. Neulomista vauhdittaa myös päätökseni että en aloita itselleni mitään isompaa neuletta ennen kuin Venlan neuletakki on valmis.

Automatkoilla Vantaalta Kuopioon ja takaisin valmistui myös yksi sukka. Tehokasta neulomisaikaa oli tavanomaista vähemmän, kun puolet automatkoista mennen tullen ajoimme pimeän aikaan.

Jouluun on enää seitsemisen viikkoa. Lähestyvän joulun huomaa ainakin postissa tulevista lelukirjoista, joita tänä vuonna on tähän mennessä tullut jo kolme kappaletta. Lapset ovat suhtautuneet niihin aika maltillisesti ja toivomukset joulupukille ovat nekin aika vaatimattomia. Itse olen selannut lelukatalogeja pienellä ihmetyksellä. Useimmat lelut ovat ihan älyttömän kalliita ja kuitenkin enimmäkseen muovikrääsää, jota on vaikea / mahdoton korjata. Erityisesti minua ihmetyttää BabyBorn-nukke, joka on vauvanukke tuttipulloineen, vaippoineen ja vaunuineen. Toisaalta sille myydään balettiasua, lumilautailusettiä ja ties mitä. Nuo asukokonaisuudet maksavat montakymmentä euroa, mikä on aika paljon nukenvaatteesta, kun harvasta lapsenvaatteestakaan olen valmis pulittamaan vastaavaa summaa. Kerrankin voi osoittaa, että käsityötaidoista on silkkaa säästöä, kun nukenvaatteisiin tarvittavat kankaat ja langat eivät maksa muutamaa euroa enempää ja yleensä syntyvät vieläpä tilkuista ja langanlopuista.

Jouluun liittyen postissa odottaa mielenkiintoinen paketti. Tilasimme nukketalopaketin Gepetosta, ja edessä on talon kasaus- ja sisustusprojekti. Olen tutkinut nukkekotiharrastajien nettisivuja ja blogeja ja vaikuttaa siltä, että nukkekotiharrastus voi viedä mukanaan. Minulla ei muuten lapsena ollut koskaan nukkekotia, joten ehkä tässä täytetään paitsi tyttären myös äidin unelmaa.

Ei kommentteja: