perjantaina, helmikuuta 23, 2007

Vapaapäivä

Olen minihiihtolomalla eli pidän yhden vapaapäivän viikonlopun yhteydessä. Aivan suunnitelmien mukaan ei kuitenkaan edetty, kun pojalla on kuumetta, ja olemme näin ollen viettäneet täysin kotipäivää. Etukäteissuunnitelmien mukaisella ohjelmalla päivästä olisi tuskin tullut näin rento ja kiva. Lapset ovat leikkineet kohtalaisen sopuisasti, olemme askarrelleet ja katsoneet Myyrä-elokuvia, ja minulla on ollut runsaasti aikaa neuloa ja suunnitella tulevia neulomuksia.

Viimeisen parin viikon aikana olen saanut useamman työn valmiiksi, seuraavassa katsaus niihin:



Lapaset noin 5-6-vuotiaan kokoa, yhteensä 48 s
Ohje: Kurun kintaat Mary Oljen kirjasta
Lanka: merino-Wool, yhteensä 40 g
Puikot: 3

One-skein-scarfin mukaelma
Ohje: Happy Hooker
Lanka: Vuorelman Veto ja Rosato
Virkkuukoukku nro 3



Lapaset itselle
Ohje: Weekend Knitting, soveltaen, silmukoita 22
Lanka: Turmalin ja Fritids, yhteensä 100 g
Puikot nro 7


Turmalin-vyyhdistä oli vaikea keksiä muuta kuin lapaset. Aiemmin olen saanut yhdestä vyyhdistä aikuisen lapaset, mutta tällä kertaa vyyhti oli 5 g vajaa enkä uskaltanut ottaa riskiä, että lanka ei riittäisi, joten raidoitin kämmenosat Fritids-langalla.



Kaulaliina
Ohje: 23 silmukkaa, ainaoikeaa, joka toisella kerroksella lopussa lisäys ja joka toisella kavennus
Lanka: Noro Blossom, 100 g
Puikot nro 6

Blossomia löytyy vielä kolmaskin kerä, josta on tulossa pipo. En oikein osaa päättää, onko tuo lanka väriltään ihan karseata vai ihanaa. Huivin väri sopii kuitenkin loistavasti tummasiniseen villakangastakkiini, joten eiköhän tuo käyttöön tule. Pipon kanssa on puolestaan edessä vielä jännittäviä hetkiä, kun en ole aivan varma, riittääkö yksi kerä.






Shetland Triangle
Ohje: Evelyn A. Clark kirjasta Wrap Style
Lanka: Kamena, 100 g
Pyöröpuikko 3,5

Mallineule on mielestäni todella kaunis. Neuloessa on vaikea arvioida, minkä kokoinen valmiista työstä tulee, mutta tästä tuli ihan kohtuukokoinen ja siten ehkä käytännöllisempi. Tämä huivi on menossa lahjaksi, ja toivottavasti ilahduttaa saajaansa. Tällaisen tahtoisin itsellenikin!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo Noro-kaulaliina !
Ihana !

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on aina hienoja töitä: siis hyvä tyylitaju ja siisti toteutus :)
Ja täältä saa myös mukaan innostusta omien töiden pariin.

vattumato kirjoitti...

Oletpa ollut ahkerana! Ihanat varsinkin nuo roosat kirjoneulelapaset! Tuo Turmalin on kyllä ihana lanka. Kauan olen miettinyt mitä siitä teen, että pääsisi oikeuksiin. Kokielin kassin neulomista ja huivia. Lopulta päädyin sitten tuohon vapaalankahuovutukseen=o)

Tanja kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista ja kehuista :-)

Tiina kirjoitti...

Hei! Nuo roosat lapaset eivät ole Kurun kintaat, niissä menee kämmenpuolella viistoraita ja selkämyksessä on suurempi kuviointi, tavallisesti ne ovat mustavalkoiset. Noita neulomiasi lapasia muistelisin Vironlahtelaisiksi. Lapaset ja niiden ohjeet olivat rinnakkain 90-luvulla Suuressa Käsityölehdessä, samoin olen nähnyt jonkun isoäitini vanhan käsityökirjan jossa ne oli esitelty samalla tavalla yhtäaikaa.