perjantaina, huhtikuuta 06, 2007

Pupu ja pupun kaverit


Pääsiäinen on minusta kiva juhla ja pääsiäiseen on mukavampi valmistautua kuin jouluun, johon liittyy valtava määrä kaupallisuutta ja käsityksiä siitä, mikä on oikea tapa viettää joulu. Pääsiäinen on sen sijaan rento keväinen juhla, jota voi juhlia tai jättää juhlimatta ihan kuinka itse haluaa.

Omassa perheessäni pääsiäiseen valmistaudutaan ja kotia koristellaan. Tänä vuonna esikoinen askarteli valtavan määrän kreppipaperikukkia, ja molemmat lapset innostuivat munien marmoroinnista. Meillä lauletaan jopa pääsiäislauluja - olemme useampana vuonna käyneet katsomassa Nukketeatteri Sammon Miau-esityksen ja lapset osaavat esityksen laulut ulkoa.

Lapsuudesta juontuviin pääsiäisperinteisiin kuuluu iso maljakollinen pajun- ja koivunoksia, jotka koristellaan kreppi- ja silkkipaperikukin ja höyhenin, maalatuin kananmunin ja erilaisin ripustettavin koristein. Kuvassa näkyvät myös taannoin Prahasta hankitut taidokkaasti koristellut munat ja tuoreimpana hankintana kaksi vaaleanpunaista posliinikukkaa. Ostin ne Berliinistä, jossa olimme mieheni kanssa kahdestaan viikonloppumatkalla pari viikkoa sitten. Siellä huomasi, että Keski-Euroopassa pääsiäinen on ainakin koristeiden puolesta isompi juhla kuin täällä meillä.

Näinä aikoina voi käydä myös niin, että puput valtaavat lankakorin:


Project Spectrumin uusien värien kunniaksi täytin Ilves-lasipurkin vihreillä langoilla, joka voisi myös edustaa lankafriikin uudenlaista tapaa koristaa kotia erilaisiin vuotuisiin juhliin.

Hyvää pääsiäistä kaikille blogini lukijoille!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi:)

Tiina kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Pääsiästä!

Anonyymi kirjoitti...

"Bambumekko on helppo virkata ohjepiirroksen mukaan.Koukulle vaan.-Pääsiäisiloa Sinun kotiisi.