sunnuntaina, tammikuuta 13, 2008

Puikkokirja


Ompelin sukka- ja pyöröpuikkojen säilyttämiseen "kirjan". Olen nähnyt vastaavanlaisen säilytysratkaisun jossain neuletapaamisessa tms. ja idea on siitä lähtien hautunut mielessä. Puikkokirjasta tuli ihan toimiva, mutta toteutus ei ole ihan täydellinen. Muun muassa kansista olisi pitänyt tehdä vähän leveämmät ja osa sukkapuikkojen säilytykseen tarkoitetuista taskuista olisi voinut olla leveämpiä. Sormikaspuikoille olisi voinut tehdä pari matalampaa taskua. Mutta kuten sanottua toimii käytössä ja nyt pitäisi puikkojen löytyä yhdestä paikasta. Taskujakin on riittävästi.

Pitkille puikoille tästä ei ole säilytysratkaisuksi. Itse käytän pitkiä puikkoja nykyään todella harvoin, joten ne säilyvät oikein hyvin vanhassa, hieman epäkäytännöllisessä puikkopussissaan.

Alla olevassa kuvassa puikkokirja näkyy avattuna. Takakannen yläreunaan ompelin tuollaisen läpän, joka kiinnittyy takakannen alareunaan tarralla ja jonka on tarkoitus estää puikkoja putoamasta, jos koteloa kuljettaa vaikka ylösalaisin.






Jotain on neulottukin. Neuloin tyttärelleni toivomuksesta vaaleanpunaisista efektilangoista ja Novita Woolista muhkean kaulaliinan, joka on kyllä näille Etelä-Suomen vallitseville talvikeleille liian lämmin.


Malli: 220 s ja ainaoikeaa kaksinkertaisella langalla, kunnes huivin leveys sopiva
Lanka: Novita Wool, Funny, Rosato, ja paljettihapsulanka, yhteensä 185 g
Puikot: 4,5

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuo puikkokirja! Kuinka leveiksi teit sukkapuikoille ne lokerot jotka olivat liian kapeita? Itselläni puikkokotelo tekeillä tulevalla viikolla ja tuota leveyttä juuri aprikoin...

Anonyymi kirjoitti...

Puikkokirja on mahtava idea ja toteutuksesi on hieno!

Nasti kirjoitti...

Näppärä puikkokirja!

Tanja kirjoitti...

Susanna, sukkapuikoille lokeron leveydeksi 3 cm on hyvä aina puikkokokoon 4,5-5 asti. Sen jälkeen on hyvä laittaa noin puoli senttiä lisää.

Jos lokero on liian leveä, puikot putoavat helpommin. Paras vaihtoehto on varmaankin erilevyiset lokerot

Anonyymi kirjoitti...

Todella suloinen puikkokirja!

Rina kirjoitti...

Hyvännäköinen tuo kirja. Itse tein joskus aikoinaan puikkorullan, mutta tuo kirja vaikuttaa näppärämmältä.