sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008

Punaisia lankoja ja vihreitä tekosia

Tänään paistoi taas pitkästä aikaa aurinko - ihan harmitti, että ei ollut uusia neuleita kuvattavaksi! Kuvassa sen sijaan punaisia lankoja:


Project Spectrum on minulle sopiva neulomisprojekti: väljät puitteet eikä mitään pakkoja. Vaihdoin kymmenen litran lasitölkkiin kaikki lankavarastosta ilman suurempaa ponnistelua löytämäni yksittäiskerät punaista, vaaleanpunaista ja oranssia lankaa. Näiden lisäksi löytyy lähes kaksi kiloa vaaleanpunaisia kesälankoja (puuvillaa ja bambua) ja kilo punaista puuvillasekoitetta. Ja kaikenlaisia vaaleanpunaisia efektilankoja. Nyt pitäisi vain keksiä mitä näistä väreistä neuloisi.

**********

Kiki haastoi minut kertomaan ekoteoistani.

Ottamalla nämä ruusut vastaan Sinut on haastettu "Ekoteko-päivässä" kampanjaan.
Lähetä tämä ruusukimppu vähintään viidelle blogi-ystävällesi tai sähköpostilla ystävillesi! Mainitse oma päivän ekotekosi ja pyydä vastaanottajaa mainitsemaan oma ekotekonsa uusien haasteiden yhteydessä.

Tämä on haastava juttu. Olen suhteellisen tiedostava kuluttaja mutta ehkä kuitenkin vähän laiskanpuoleinen. Mukavuudenhalu ajaa joskus tiedostavuuden ohi. Esimerkiksi tykkään matkustaa ja olisi tiukka paikka luopua lentomatkustamisesta.

Minun jokapäiväisiä ekotekojani ovat:
  • Jätteiden lajittelu (biojäte, sanomalehdet, kartonkin, lasi, metalli jne.). Tosin olisi parempi, jos yrittäisin panostaa nykyistä enemmän jätteen vähentämiseen.
  • Kuljen työmatkat bussilla ja muutoinkin yritän käyttää omaa autoa mahdollisimman vähän. Tämä on mahdollista, koska asumme pääkaupunkiseudulla hyvien bussiyhteyksien varrella. Tämä on minulle myös periaatteellinen kysymys enkä voisi kuvitella muuttavani lisäneliöiden ja halvempien neliöhintojen takia lähikuntiin sellaiselle alueelle, jossa ei olisi toimivaa julkista liikennettä.
  • Käsilaukussa on aina mukana varakassi (kankainen). Muovipusseista voisin tosin kieltäytyä vielä nykyistä useammin. Lisäksi pitäisi ommella kevyitä kankaisia hedelmä- ja vihannespusseja, koska kaupan hevi-osaston muovipusseja tulee käytettyä ihan liikaa.
  • Kierrätys. Yritän aina miettiä vaihtoehtoa roskiin heittämiselle. Uutta ostaessani yritän myös välttää hankkimasta helposti hajoavaa ja lyhytikäistä roinaa.
Minä en haasta ketään erityisesti, mutta toivon, että muutkin innostuvat kertomaan ekoteoistaan.

**********

Maarulta sain You make my day -tunnustuksen. Kiitän kauniisti mutta en laita tätä eteenpäin, koska ei liene blogia jossa tämä ei olisi jo kiertänyt. Lisäksi minun olisi todella vaikea nimetä suosikkiblogejani kaikkien seuraamieni blogien joukosta. Olen myös suhteellisen laiska bloggaaja ja olen todella kiitollinen kaikille niille, jotka siitä huolimatta jaksavat seurata blogiani ja erityisesti kommentoida.

2 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Minä täällä aina innolla luen blogiasi ja uusinta päivitystäsi! Mukavaa alkavaa viikkoa!

Altocumulus kirjoitti...

Tulin kehumaan jälkijunassa tuota puikkokirjaasi, kerrassaan upea idea, haaveilen toimivasta pyöröpuikkotelineestä ja tuo olisi kyllä hieno!