sunnuntaina, maaliskuuta 02, 2008

Köh köh edelleen

Meillä jatkuu sairastaminen. Itse olin käytännössä koko viime viikon kotona potemassa flunssaa. Keskiviikkona olin töissä ja kävin lääkärillä ja sain määräyksen olla loppuviikon kotona. Oma oloni alkaa pikkuhiljaa kohentua, mutta kotona ollaan edelleen ainakin huominen päivä, sillä nyt on vuorostaan tytär (taas) kuumeessa. Mies on työmatkalla, joten tällä kertaa ei ole epäilystäkään siitä, kumpi vanhemmista jää sairaan lapsen kanssa kotiin.

Voisi kuvitella, että viikon sairasloma olisi loistavaa aikaa neuloa. Itse asiassa olen neulonut vähemmän kuin normaalisti. Päivisin olen tehnyt jonkin verran töitä ja illat menevät aika intensiivisesti lasten kanssa. Sitten kun lapset saa nukkumaan, on taas kotitöiden vuoro. Meillä on kotona harvinaisen siistiä ja hyvä järjestys, kun ei ole varaa kasvattaa tiski- eikä pyykkivuoria, kun tietää että joutuisin ne kuitenkin itse purkamaan.

Tyttären raidalliset polvisukat Project Spectrumin hengessä tulivat kuitenkin viikolla valmiiksi. Värit ovat aurinkoiset ja raidat yllättävän säännöllisiä. Tein sukista tarkoituksella vähän reilunkokoiset, joten nämä sukat tulevat käyttöön todennäköisesti vasta ensi syksynä/talvena.


Ohje: Kärjestä aloitettu perussukka, 52 s
Lanka: Regian sukkalanka, 75 g
Sukkapuikot nro 2,5


Lasten kanssa olemme askarrelleet muun muassa pääsiäisjuttuja. Tytär on innostunut ja taitava askartelija eikä tarvitse paljonkaan apua vaan tekee ja ideoi itse kuvien ja ohjeiden pohjalta. Poika puolestaan tykkää leikata ja on aika taitava saksien käsittelijä, mutta ei tykkää esimerkiksi ollenkaan liimata ja kulkee askartelussakin omia polkujaan. Näin ollen hänen pääsiäisaskarteluissaan alkoivat pian seikkailla örkit ja ties mitkä otukset. Lasten askartelussa on minusta kuitenkin tärkeintä itse prosessi; se, että lapsi kokee onnistumisen iloa ja saa olla aidosti luova. Ja se, että lapsi haluaa toistekin askarrella! Lopputuotos saa olla lapsen näköinen - minun on vaikea ymmärtää sitä, että lapsi tuo päiväkodista kotiin askartelemansa jutun, josta heti näkee, että päiväkodin tädit ovat auttaneet viimeistelyssä vähän liikaa.

Origamitulppaaneja korteiksi:Tyttären itse ideoima ja toteuttama pupu:


Jääkaappimagneetteja:


Kukkia silkkipaperista (idea Martha Stewartin sivuilta; Marthan toteutus oli kyllä tuhat kertaa parempi, joten nämä vaativat vielä vähän harjoittelua):

1 kommentti:

Paula kirjoitti...

Ompas hauskoja nuo jääkaappimagneetit :D