maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Virkattua ja ommeltua

Onpa vierähtänyt aikaa sitten viime postauksen enkä ole edes saanut valmiiksi kuin yhden pipon. Keskeneräiset neuleet ovat edistyneet hitaanpuoleisesti ja uusia töitä en ole niitäkään aloittanut.



Suosikkityöni on tällä hetkellä hieman yllättäen virkattava peitto. Näitä raidallisia peittoja on näkynyt useammassa blogissa. Upeita toteutuksia on mm. Posie gets cozy -blogissa ja Lankataivaassa on tulossa myös hieno peitto. Omasta peitostani tulee huomattavan paljon pienempi, noin 80 cm leveä vauvanpeitto. Olen ehkä maailman hitain virkkaaja; joudun jatkuvasti kiinnittämään huomiota käsialaani, etten virkkaa vahingossa löysempää. Lanka on Mandarin Petitiä ja työhön on tarkoitus käyttää kaikki pienet ja isommat kerät joita varastoistani löytyy.

Peiton tuleva käyttäjän on tarkoitus syntyä kesän kynnyksellä. Raskauteni alkaa olla siinä vaiheessa, että vaatekaapissa on päälle sopivia vaatteita enää rajallinen määrä ja niissä päälle mahtuvissa näytän ihan valaalta. Kaupoista ei tahdo löytyä mitään kohtuuhintaista työvaatteeksi kelpaavaa vaatetta, joten ompelin itselleni hameen.


Hameesta tuli ihan onnistunut siihen nähden, millaista säätämistä ja mokailua ompeleminen oli. Valmiita kaavoja ei tietystikään löytynyt ja siinä vaiheessa kun alkaa soveltamaan kaavasta ja valmiista vaatteesta pitäisi olla erityisen huolellinen ja tarkkaavainen. Minä en ollut ja hameesta tuli muun muassa aavistuksen liian lyhyt. Tästä johtuen huolittelin helman vinokaitaleella, ja jälleen kerran muistan lämmöllä työväenopiston ompeluopettajaa, joka opetti tekemään ja käyttämään vinokaitaletta (ja myös piilovetoketjun ompelemisen).


Vaikka neulomisrintamalla on ollut aika hiljaista, niin uusia neulesuunnitelmia on vaikka kuinka. Ihan ensimmäiseksi haluaisin neuloa tyttärelleni punaisesta puuvillasekoitteesta tunikan. Ohjetta ei ole mutta ideoita kylläkin joten nyt pitäisi vain päästä alkuun. Uudessa Knittyssäkin oli paljon kivoja juttuja mm. Lace Ribbon Scarf ja Laminaria ja Ullassa oli kuin tilauksesta villavaippahousujen ohje. En ole vielä osannut päättää, neulonko kesävauvalle villapöksyjä vastasyntyneen kokoa vaiko vähän isompaa kokoa. Villahan on hengittävää materiaalia ja Suomen kesä voi olla niin kylmä, että villavaatteille on käyttöä joka tapauksessa. Mutta jos on kovin lämmintä, niin villaiset vaippapöksyt saattaisivat näyttää vähän hassuilta. Pitäisiköhän aloittaa neulomalla isommat pöksyt ja sitten ehkä tarvittaessa tekaista pienemmät?

7 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Peitto näyttää ihanalta! Minä en saa mitään aikaan virkkaamalla, on kiintiö edelleen vuosiksi täynnä, mutta omistan kirjan, jossa on samansorttisia neulemallejakin. Jospa niistä joskus.. :o)

Isommat pöksyt ensin kuulostaa fiksulta suunnitelmalta. Onnea odotukseen!

Jonna kirjoitti...

Kyllä minä olen käyttänyt villaa lapsella kesät talvet katseista huolimatta.

tiinaf kirjoitti...

Onnea ihanasta uutisesta ja kaikkea hyvää loppuodotukseen!

Kaunis hame ja ihana on kangas! Jaksan myös ihastella ihmisiä, joille on suotu virkkaustaito.

Villapöksyt on minustakin ihan oivat kesävauvalle. Me ainakin käytettiin, eikä lasta pöksyt ahdistaneet tai kuumottaneet. Pienet villahousut neuloo nopsasti. Itse neuloin hahtuvasta sekä Loftista.

Mukavaa tiistaita!

Tiina kirjoitti...

Onnea odotukseen!

Hame näyttää oikein hyvältä, samoin peiton alku. Virkkaus alkaa mulla käydä käteen hyvin nopeasti, joten kovin isoja juttuja ei valmistu nopeasti.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen katsellut tuota peittomallia, mutten osaa virkata. Tennesseetä olisi vaikka minkä värisenä.

ONNEA vauvan odotukseen!

Tanja kirjoitti...

Lämpimät kiitokset onnitteluista!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Onnellista loppuraskautta. Isosisko ja isoveli ovat varmaan innoissaan :)