maanantaina, lokakuuta 20, 2008

Tukholma
Tukholma on ihana! Tukholmassa paistoi aurinko ja kaupunki oli tyystin erilainen kuin sateisen harmaa Helsinki, josta lähdettiin ja jonne palattiin.

Sitten 1980-luvun lopun luokkaretkien, abiristeilyn ja muiden vastaavien reissujen jälkeen meni pitkään että matka Tukholmaan tuntui jotenkin kiinnostavalta ajatukselta. Lukioaikoina laivaristeily oli vähintäänkin puolet huvista ja Tukholmasta shopattiin H&M:n vaatteita kun niitä ei vielä Suomesta saanut. Oi niitä aikoja ja muistoja... Vasta viime vuosina olen alkanut tajuta, kuinka monipuolinen kaupunki Tukholma on ja kuinka paljon siellä riittääkään nähtävää. Se on myös mainio kohde lapsiperheelle ja tavanomaiset ns. perhekohteet, Junibacken, Vasamuseet ja Skansen, ovat minusta ihan oikeasti mielenkiintoisia.

Matkaohjelma suunniteltiin tietysti tälläkin kertaa pitkälti lasten ehdoilla, mutta lauantaiaamupäivällä minä pääsin vauvan kanssa ihan itsekseni kiertelemään vanhankaupungin kapeita kujia ja pieniä kauppoja. Ostosten tekeminen jäi aika vähäiseksi, sillä monet kaupat avaavat ovensa lauantaina vasta klo 11 ja minä olin liikkeellä jo aikaisemmin.


Erityisen kivanoloisia pieniä lastenvaateliikkeitä ja gallerioita oli Hornsgatanilla Södermalmilla. Samoilla kulmilla on myös lankakauppa Marias Garn, josta en siitäkään voi aukioloajan takia sanoa muuta kuin että näyteikkuna oli houkuttelevan näköinen. Vanhankaupungin Österlånggatanilta löytyy kaksi lankakauppaa, Sticka ja Anntorps Väv, joissa hyllyt notkuvat monenlaisia ihanuuksista, mutta tällä kertaa ei löytynyt mitään niin ihanaa tai tarpeellista että olisi ollut pakko ostaa.

Juliet Hornsgatanilla:


Rödbroka aivan Julietin vieressä:


ja vastapäätä kadun toisella puolella on retrohenkinen MatadorKids ja sen vieressä toinen lastenvaatekauppa, jonka nimestä ei ole aavistustakaan, ja toisella puolella askartelutarvikeputiikki.

Hornsgatanilta bongasin myös neulegraffitin:

1 kommentti:

-maria- kirjoitti...

Oi, mitä vaatteita Julietin ikkunassa! Kiva kuosi tuossa kankaassa.