tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Vauvojen juttuja

Työkaverini sai esikoisensa jokunen viikko sitten ja annoin vauvalle lahjaksi kesällä valmistuneen February Baby Sweaterin ja sukat. Tuolla ohjeella tehtyjä sukkia on esitelty monessa blogissa ja sukat vaikuttivat oikein toimivilta. Pitäisi jaksaa tikuttaa tuollaiset paremmin jalassa pysyvät sukat omallekin poikaselle, kun tavalliset villasukat tahtovat pudota jaloista, vaikka niitä kuinka tunkisi haalarin lahkeiden alle.

Ohje: Tuulan sukat (loin silmukoita vähän enemmän kuin ohjeessa eli 44 s)
Lanka: Sandnes Lanett, noin 35 g
Puikot nro 2,5

Oma poikanen sai pupuhatun. Modasin ohjetta hieman ja olisi pitänyt modata vähän enemmänkin, mutta purkaminen ei huvittanut lainkaan tällä kertaa. Ohjeen suurin ongelma on mielestäni siinä, että hattu jättää otsan liian paljaaksi ja lisäksi hatusta olisi voinut neuloa korkeamman. Myös ohjeen kokomitoitus ihmetytti hieman. Ohjeessa on koot 3-12 kk ja 12-18 kk. Pienten laskutoimitusten jälkeen päädyin luomaan silmukoita noiden kokojen välisen määrän ja hatusta tuli juuri sopiva viiden kuukauden ikäiselle vauvalle! No, onhan hattu ihan söpö ja jos alle laittaa kypärämyssyn niin toimii käytössäkin.


Ohje: Bunny Hat, Stitch 'n Bitch Nation
Lanka: Novita Wool
Puikot nro 3

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania vauvajuttuja!
Sukkia kokeilen, kunhan keksin kenelle teen. Poikanen pupumyssyineen on syötävän suloinen!!
-a-

-maria- kirjoitti...

Ehkäpä tuolla maailmalla ei aina ymmärretä kylmien talvien päälle, useamminkin tuntuu että pipo- ja myssyohjeissa jää liikaa paljasta pintaa. Toivottavasti nuo sukat todella ovat hyvin jalassa pysyvät, vielä en minäkään ole päässyt niitä käytännössä kokeilemaan.

makepeace75 kirjoitti...

Voi mikä lutunen pupupoika! :o)

Inka kirjoitti...

Tuollaiset sukat pitäisikin tehdä meidän pojalle. Näyttävät niin mukaville :)

Anonyymi kirjoitti...

Pipoissa on se ongelma, että päät ovat niiiiiin kovin erikokoisia samanikäistenkin kesken. Meillä kasvaa pienipäistä kansaa. Reilu kolmevuotiaan pää on himpun alle 48 cm, kun monella 1-vuotiaalla on jo 50 cm lakki. Etsi siinä sitten jääkiekkokypäriä ymv. joissa koot alkaa paljon isommista. Helpompaa olisi tässäkin olla keskiverto. Ennätys on HM:n 1-3kk karvalakki, jota molemmat lapset ovat pitäneet 1-2-vuotiaina!
Minna

JennyF kirjoitti...

Suloiseniloinen poika ja hattu!

Tanja kirjoitti...

Anonyymi A, kiitoksia. Tuollaiset sukat on hyvä vauvalahja joten kannattaa tehdä vaikka varastoon :-)

Maria, olet oikeassa - kyllähän talvitamineiden suhteen vaatimukset ovat täällä erilaiset kuin esimerkiksi New Yorkissa. Sukat tuntuivat pysyvän aika hyvin jalassa kun kokeilin niitä poikaselle.

Makepeace75, kiitoksia!

Inka, kokeile ihmeessä tuota ohjetta; taitaa olla suomalaisen blogimaailman suosikkiohjeita tällä hetkellä :-)

Minna, olet oikeassa. Ehkä ohjeissa pitäisikin olla kuukausien sijasta päänympärysmitta kokoa osoittamassa.

Jennyf, kiitos!

Maaru kirjoitti...

Söpö on hattu, vaan niin on pupukin!