torstaina, tammikuuta 01, 2009

Neulojan almanakka


Tämä vuosi käynnistyy ja etenee Elisabeth Zimmermannin Knitter's Almanac -kirjan tahdittamana. Lankatarinoita-blogin Maria kertoi syksyllä suunnittelevansa, että neuloo kyseisen kirjan ohjeilla vuoden ajan. Minäkin innostuin ajatuksesta ja päätimme tehdä neulojan almanakasta yhteisprojektin. Sovimme, että "säännöt" ovat väljät ja että kunkin kuukauden projekteja voi toteuttaa siinä määrin kuin ehtii ja jaksaa. Kerromme projektien etenemisestä omissa blogeissamme ja tuossa sivupalkissa ovat projektissa mukana olevien blogit. Jos projekti kiinnostaa, tervetuloa mukaan! Laitathan siinä tapauksessa sähköpostia Marialle; tarkempia ohjeita ja sähköpostiosoite löytyy hänen blogistaan tästä postauksesta.

Neulojan vuoden käynnistää kirjan ehkä suuritöisin projekti eli palmikkoneulepusero. Mietin ensin, että tekisin lasten kokoa olevan puseron tai kirjan ohjeiden mukaisen pipon, mutta lopulta päädyin kuitenkin siihen, että teen itselleni neuletakin. Omasta lankavarastosta löytyi Mark&Kattensin Top Woolia, johon onnistuin hankkimaan täydennystä, ettei lanka vain lopu kesken. Top Woolia hamstrasin viime keväänä mielessä palmikkoneule, joten on loistavaa, että lanka on muovautumassa sellaiseksi. Tänään loin silmukat ja neuloin pari kerrosta - siitä se alkaa uusi neulevuosi.

3 kommenttia:

eikku kirjoitti...

Minullakin on tuo kirja ja melkein tekee mieleni lähteä mukaan - mutta jätän nyt väliin, kun olen niin moneen juttuun jo ilmoittautunut. Täytyy katsoa, mihin aika riittää. Mutta seurailen teidän edistymistänne :)

Tanja kirjoitti...

Eikku, alitettavasti aika ei tosiaankaan riitä kaikkeen; minä joudun jättämään vastaavasti jotain muuta väliin :-) Mukava tietää, että olet hengessä mukana!

Salme kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä vaan osaan neuloa vain suomeksi. En selviä neulonnasta edes ruotsilla vaikka muuten sillä selviänkin.
Erityisesti kiinnostaa sillä henellä tuntuu olevan hyviä neuleohjeita kirjoissaan.