sunnuntaina, joulukuuta 20, 2009

Lahjalapasia



Keskimmäisen lapsen päiväkotiryhmän työntekijät saivat lahjaksi lapaset. Meillä on ollut todella hyvä onni päiväkodin kanssa. Henkilökunta on motivoitunutta ja vaihtuvuus on vähäistä. Lisäksi meillä kävi tosi hyvin ja kuopuskin sai paikan samasta päiväkodista. Kuopuksen ryhmän henkilökunnasta osa on tuttua jo isompien lasten päiväkotiryhmistä eikä kuopuksen päiväkotiin meno tunnu lainkaan niin vaikealta kuin aikoinaan esikoisen tai keskimmäisen kanssa.

Lapaset ovat peukalokiilalla neulotut perustumput omalla ohjeella. Ainoa erikoisempi juttu on pesukonevanutuksen jälkeen neulotut varret. Teen ne siten, että luon aloitussilmukat puuvillalangalla ja neulon sillä pari kerrosta ennen kuin vaihdoin Fritids-lankaan. Pesukonehuovutuksen jälkeen puran puuvillalangan pois ja poimin reunasta silmukat käyttäen apuna virkkuukoukkua. Ei suju ihan mahdottoman kätevästi mutta onnistuu kuitenkin.

Tässä kuvassa näkyy tuo puuvillalangalla neulottu aloitus:


Kuvioissa on käytetty huovutettua villapaitaa, villa- ja muliinilankoja sekä nappeja. Keskimmäinen lapsi päätti kuvioista ja suunnitteli itse örkkikuvion.


Ohje: huovutettavat lapaset, 34 tai 36 s
Lanka: Sandnes Fritids, vajaa 100 g per pari, ja varsiin Zitron Loftia (ruskea), kaksinkertaista Smartia (siniset) ja Linie 130 Champia (pinkit)
Puikot: sukkapuikot nro 5, 4 ja 3½

4 kommenttia:

JennyF kirjoitti...

Kivoja!

Hepsi kirjoitti...

Ihania! Ja tuo varsi on just hyvä! =)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kivan näköisiä lapasia. Pitäisi joskus kokeilla tuota sinun ideaa neuloa ranneosa vasta huovutuksen jälkeen.
Mielellään sitä muistaa lasten hoitopaikan työntekijöitä, kun on mieluinen hoitopaikka. On se niin tärkeä juttu.
Oikein hyvää joulua sinulle ja perheellesi!

Tiina kirjoitti...

Hienot, erityisesti nuo kuvat!