tiistaina, joulukuuta 15, 2009

Puro-liivi

Ohje: yhdistelmä Novitan syksyn lehtien ohjeita ja omaa soveltamista
Lanka: Novita Puro, väri Tundra, vajaat 5 kerää

Puikot: olisiko ollut 4½ tai 5 Addin pyöröpuikot


Novitan Puro on kivan näköistä ja tuntuista lankaa. Vähän omituista toki on, että saman värjäyserän lankakerissä sävyt ovat kovin erilaisia ja värit juoksevat eri järjestyksessä eri keriltä. Esimerkiksi tässä käytetyssä Tundra-langassa tuo punaisen sävy vaihteli vaaleasta marjapuuronpunaisesta voimakkaasen vadelmanpunaiseen. Novitan mukaan kyse on langan ominaispiirteestä, josta kannattaa vain nauttia. No, lankaa on miellyttävä neuloa ja neulepinta on pehmeää. Pehmeyden kääntöpuoli on sitten se käytönkestävyys. Kuvassa oleva liivi oli kuvaushetkellä ollut käytössä kolmena päivänä ja pinta oli selvästi alkanut nyppyyntyä ja nuhraantua.

Tämän liivin piti olla ns. nopea neule, mutta sellainen se ei ollut koska ilman ohjetta neuloessani mittaan ja nyhrään, neulon ja puran ja aikaa kuluu ihan älyttömästi. Ensin neuloin liian syvän pääntien, josta tyttäreni totesi liivin muistuttavan luolamiehen vaatetta "mutta kyllä mä tätä voin pitää kun sä oot tämän neulonut". Tytär myös epäili, että liivistä tulee liian pieni mutta onneksi uskoin mallitilkkuun ja mittanauhaan ja liivi on juuri oikean kokoinen.

Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut neule ja tytärkin on tyytyväinen. Haluaisin ehkä neuloa Purosta jotain itsellenikin, mutta täytyy ensin seurata miten lanka kestää käytössä.

Näin jouluvalmistelujen aikaan minulla on elämää myös toisaalla; tervetuloa vierailulle myös jouluvalmistelublogiini.

2 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Hyvän mallinen liivi. Harmi, jos Puro nyppyyntyy noin herkästi.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis liivi!