sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Ei voi olla totta - taas sukat

Minulla on edelleen puikoilla muitakin neuleita, mutta tämä sukkaprojekti kiilasi kaiken muun ohi. Arvostamani työkaveri toiselta osastolta sai nimittäin työkyvyttömyyseläkepäätöksen poikkeuksellisen nopeasti ja jäi eläkkeelle joulukuun alussa - vain runsas viikko päätöksen saamisesta. Sukat eivät valmistuneet eläkekahveille mennessä mutta onneksi kuitenkin kohtuuajassa ja laitan ne huomenna postiin.

Kyseinen kollega on ollut kannustamassa, tukemassa ja tarvittaessa myös vaatimassa. Hänen kanssaan otin yhteen, olin joskus tiukastikin eri mieltä enkä ole kenellekään työpaikalla suuttunut niin paljon kuin hänelle. Mutta kaikesta tästä huolimatta hän on myös oikeudenmukainen, reilu ja hyväntahtoinen ihminen, jota arvostan kovasti. Nämä sukat on neulottu lämmöllä ja kirjoneuleraidan kuviot viittaavat mm. APL-kieleen ja muihin työpaikkamme juttuihin.

Minullahan oli vuosien tauko etten neulonut juuri lainkaan Novitan langoista. Viime vuonna totesin, että Nalle on ihan kelpo sukkalankaa, vaikka sen huono puoli on suppea värikartta. Novitan langoissa tuntuu kuitenkin olevan erityisominaisuutena se, että saman langan eri värit tuntuvat keskenään ihan erilaisilta sekä pehmeydeltään että paksuudeltaan. Tämä ruskea lanka oli ihanaa neuloa ja neulepinta on kaunista toisin kuin esimerkiksi harmaassa langassa.


Perussukka 64 s, koko 42
Lanka: Novita Nalle (ruskea) ja Sandnes Sisu (valkoinen)

Sukkapuikot 2½

1 kommentti:

Kissaemo kirjoitti...

Hienot sukat; lahjan saaja varmasti arvostaa tätäkin työpanostasi! :-)