keskiviikkona, syyskuuta 06, 2006

Uusia kirjoja

Tänään kuopus oli sairaana ja olin kotona häntä hoitamassa. Yleensä lasten sairaspäivät ovat hyviä päiviä käytettäväksi mm. neulomiseen, mutta tänään piti tehdä vähän töitäkin lasten päiväuniaikaaan. Kuopus lisäksi vähän protestoi, kun hänen mielestään kotileikkiin ei kuulu neulominen. Ystäväni vauvalle tulevan nallehaalarin sain kuitenkin melkein valmiiksi, ja puikoille pääsi ensimmäinen apupupu.

Tyttäreni (joka viime viikolla vietti 6-vuotissynttäreitään) oppi tänään virkkaamaan ketjusilmukoita, ja niitä syntyikin useamman metrin verran. Virkkaamista hän on kokeillut useastikin aiemminkin, mutta tänään homma alkoi sujua. Vasenkätinen tyttäreni virkkaa muuten oikealla kädellä - päädyin tähän ihan siitä syystä, että erinäisissä nettikeskusteluissa monet vasenkätiset neulojat ovat kertoneet kätevämmäksi neuloa ja virkata oikeakätisesti maailmassa, jossa ohjeet kirjoitetaan oikeakätisille. Tyttäreni ei sitä paitsi ole ihan puhtaasti vasenkätinen, vaan esimerkiksi leikkaa saksilla oikealla kädellä.

Lupasin itselleni jo aikoja sitten, että kun muutaman kuukauden ajan normaalielämää verottanut työrupeama on ohitse, niin saan palkita itseni kirjaharkinnoilla. Kirjat olen hankkinut, mutta elämän normalisoitumisesta työrintamalla voin toistaiseksi vain haaveilla, kun kaikki muut hommat ovat tietysti kasautuneet tuon yhden suuren projektin takia.


Nicky Epstein Knitting on the Edge on yksi suosikkineulekirjoistani. Olen lainannut sen useampaan otteeseen kirjastosta ja löytänyt siitä ratkaisuja erilaisiin pulmiin, mutta hankinnassa olen viivytellyt ehkä juuri sen takia, että sen on kirjastostakin kohtuullisesti saanut lainaan.

Kyselin taannoin neulontalistalla vinkkiä hyvästä virkkauksen perusoppaasta. Minulle suositeltiin Pauline Turnerin Virkkaajan käsikirjaa. Kirjassa on selkeät ja havainnolliset kuvat ja se etenee työpajoittain virkkauksen perussilmukoista muotoamiseen, kirjo-, koho- ja ympyrävirkkaukseen ja jopa koukkuamiseen. Mitään en ole ehtinyt kirjasta vielä kokeilla, mutta kirja vaikuttaa kaipaamaltani perusteokselta.

Nancy Bushin sukkakirjoja Knitting Vintage Socks ja Knitting on the Road on esitelty useammassakin neuleblogeissa, joten niistä ei sen enempää. Olen jossain määrin addiktoitunut sukkakirjoihin, vaikka olenkin laiskanpuoleinen sukanneuloja.

Kädentaito-messuilla sain Vuorelman osastolta Satakieli-langan värikartan. Olisi pitänyt pyytää samantien Veto-langankin värikartta, koska huomasin, että Vuorelman nettikaupasta pelkästään värikartan tilaaminen tulee kohtuuttoman hintaiseksi. Satakieli-lanka taitaa olla maailmalla paljon suositumpaa kuin täällä meillä mm. Nancy Bushin ohjeiden seurauksena. Esimerkiksi kuvassa näkyvät Canal du Midi -sukat Knitting on the Road -kirjasta on tehty Satakieli-langasta.

1 kommentti:

TuuliS kirjoitti...

Meillä on hyvä kirjasto täällä lähiössä, siellä on suomalainen osasto, jossa on uusimpia kirjoja mm Laila Hietamiestä ja Leena Lehtolaista. Siellä on myös käsityökirjoja. Olen lainannut Mary Oljen eri kirjoja sekä virkkauksesta että neuleista. Kirjat ovat tärkeitä, netistä huolimatta!