sunnuntaina, elokuuta 06, 2006

... ja jotain valmista

Loppuviikon aikana olen ehtinyt neuloa harvinaisen paljon. Minuun iski flunssapöpö ja työssäkäyntiä lukuunottamatta olen yrittänyt ottaa mahdollisimman rennosti. Viikonlopulle suunnitellut sosiaaliset aktiviteetitkin piti perua, joten olen sitten neulonut. Päätin urakoida edellisessä postauksessa mainitsemani tyttäreni neuletakin valmiiksi. Ei siihen montaa tuntia mennyt ja lopputulos on tässä:



Lanka: Marks&Kattens Pacific
Puikot: 4,5 Addi-pyöröpuikko ja sukkapuikot
Malli: omasta päästä, koko noin 120 cm

Kuten jo aikaisemmin kerroin, aloitin tämän neulomisen kaksi vuotta sitten ja sitten tulikin pitkä tauko. Jos nyt suunnittelisin tällaista neuletta, tekisin ehdottomasti raglanhihat ja kohdistaisin raidat, mutta koska inhoan purkamista, en sitten ryhtynyt enää tekemään muutoksia. Takki on tyttärelleni sopiva, ja vielä pitää hakea napit, niin jakku päässee käyttöön, kunhan ilmat viilenevät. Lanka on puuvilla-akryylisekoitetta ja ikävän "lötköä" neulottavaa. Jännään vähän sitäkin, miten se pesussa käyttäytyy. Jos joku ihmettelee, miksi olen moista lankaa hankkinut, niin tietysti siksi että lanka sattui olemaan erityisen edullista (poistokorit koituvat usein kohtalokseni) ja värit tyttären mieleen.

Lisäksi olen neulonut pitsitoppia lehmuksenvihreästä silkkisekoitteesta. Etukappale (tai takakappale, kun ovat identtiset) on valmis ja toinen kappale pääsi puikoille tänään. Ongelmana tämän neulomisessa on eniten kai se, että en osaa mallineuletta ulkoa ja joudun kaivamaan ohjetta vähän väliä esille. Samasta syystä tätä olisi hyvä neuloa päivittäin, että säilyy tuntuma.


Hellesäät sen kuin jatkuvat ja sääennuste lupasi koko viikoksi taas lämmintä ja sateetonta. Tänä kesänä uhkaa garderoobistani loppua kesävaatteet, kun taas joinakin kesinä ne jäävät melkein käyttämättä. Kaupoissakaan ei ole enää jäljellä mitään kesäistä vaatetta. Kaapissa sen sijaan olisi puolitoista metriä ihanaa vaaleanpunaista pellavakangasta, mutta kun ensin pitäisi jaksaa piirtää kaavat. Ajattelin piirtää kaavat yhden vaatekaapissani olevan hameen pohjalta. Ei mitään ihmeellistä: kaarroke, a-linja ja kappaleet täysvinoon. Tuollaisen hameen ompeleekin todella nopeasti, joten se voisi vielä ehtiä tämän viikon helteisiin, jos vain saisin ne kaavat piirrettyä.

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Sari, kiva kuulla. Lanka on mielestäni todella "söpöä", joten olisi sääli, jos se ei kestäisi pesua.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis villatakki!