tiistaina, elokuuta 08, 2006

Syksyä kohti


Postilaatikossa oli tänään laskujen ja mainosten joukossa myös Kauhavan Kangas-Aitan hinnasto. Neulontabuumi näkyy Pohjanmaan suunnallakin, sillä mielestäni neulelankatarjontaa on vähän kasvatettu, vaikka perinteiseen tapaan tuotevalikoima painottuu kudontaan. Uutuutena on tarjolla mm. mohairlanka Milla. Lisäksi hinnastossa oli haarukkapitsin ohjeita ja veikkailtiin haarukkapitsistä tulevan talven hittiä.

Kauhavan Kangas-Aitan hinnasto tuli minulla kotiin varmaankin sen takia, että viime talvena tilasin kapeaa heijastinnauhaa, jolle en kuitenkaan sitten keksinyt kovin kummoista käyttöä. Virkkasin nauhasta yhdessä villalangan kanssa pari kukkaa, jotka toimivat heijastimina ihan hyvin. Jotain uutta ideaa pitäisi keksiä, koska heijastin on pimeään vuodenaikaan tuikitärkeä varuste. Tekisi mieli sanoa asuste, mutta valitettavasti heijastimet ovat monesti aika tylsän näköisiä.. Strömsössä tehtiin viime syksynä ihan hauskoja heijastimia, mistähän löytyisi lisää ideoita?

Ja kun talvisiin aiheisiin siirryttiin, niin olisiko kellään vinkata hyvää kauluriohjetta aikuiselle? Viime talvena hankkimani villakangastakki on edestä niin avonainen, että lämpimälle ja suojaavalle kaulurille olisi käyttöä huivien lisäksi.

Kuvassa näkyy myös keskeneräinen vauvanhaalarin lahje. Lanka on Novita Woolia, sitä vanhaa merinovillaista, ja löydetty taannoin Lauttasaaren myymälän pussilankojen joukosta. Vauvanhaalariin tarvitsisin tehosteväriksi myös keski- tai tummanruskeaa, mutta pettymykseksi totesin, että Woolin värikartassa ei sellaisia värejä taida tällä hetkellä olla. Ja onko todellakin niin, että viime keväänä kauppoihin ilmestynyt vaaleanvihreä (lehmuksenvihreä) Wool oli sesonkiväri, jota ei enää saa. Jotenkin toivoisi vähän enemmän pysyvyyttä erään suomalaisen lankavalmistajan värikarttoihin.

Martalle kelpaavat myös neulotut vihannekset. En ole tutkaillut ohjetta tarkemmin, mutta eivät varmaan ole kovin vaikeita tehdä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meidän paikallisessa lankakaupassa on vielä muutamia keriä tummanruskeaa merinowoolia. Voin sitä diilailla jos tahdot. Hintaa niillä on 2e/kerä.

vanilla85 [at] netti piste fi