tiistaina, elokuuta 22, 2006

P niin kuin pellava

Sain Tuulialta P-kirjaimen.

Pellava: Kesällä ehdoton suosikkimateriaalini vaatteissa. Eurokankaassa on hyvä valikoima pellavaa palalaarissa ja Virosta löytyy vielä edullisempaa. Haaveilen käsinkirjailluista pellavalakanoista. Pellavalankaa en ole kuitenkaan tainnut koskaan neuloa, en edes pellavasekoitetta.

Puuvilla: Mieluiten merseroitua egyptiläistä puuvillaa. Suosikkipuuvillalankani taitaa kuitenkin olla Mandarin Petit, jossa on hyvä värikartta ja joka kestää konepesua 60 asteessa.

Puikot: Puikot ovat minulle joko Addin pyöröpuikot tai bambusukkapuikot. Puikkoja löytyy tästä taloudesta paljon ja jostakin syystä ne viihtyvät paremmin muualla kuin puikkopusseissa, joita niitäkin löytyy useammat.

Pitsineuleet: Pitsineuleissa on jotain addiktoivaa. Tykkään malleista, jotka tarjoavat vähän haastetta, mutta ovat kuitenkin ulkoa opittavissa.

Palmikot: Näistäkin tykkään, vaikka palmikoita tuleekin neulottua paljon vähemmän kuin pitsimalleja.

Purkaminen: Yritän välttää viimeiseen asti. Joskus on kuitenkin pakko, erityisesti ompelujutuissa. Nuorempana työ lensi helposti seinään, mutta nyt jaksan kuitenkin kärsivällisesti purkaa ja tehdä uudelleen, jos on ihan pakko.

Polkupyörä: Pyöräily on minulle hyötyliikuntaa. Olen huhtikuusta lähtien pyöräillyt lähes päivittäin töihin, matkaa on noin 15 kilometriä suuntaansa. Fillaroidessa ajatus lentää ja on aikaa siirtyä pikkuhiljaa sekä työasioihin että niistä pois. Ainoa huono puoli on se, että pyöräillessä ei voi neuloa toisin kuin bussimatkoilla.

Piha: Rivitalossa asumisessa parasta on oma pihapläntti, johon mahtuu pensaita, puita ja perennapenkki. Ja grilli, puutarhakalusteet ja leikkimökki.

Pulla: Tuore pulla on melkein parasta mitä tiedän. Leivon pullaa usein ja melkein aina sitä löytyy pakastimesta.

Pasta: Ja pastan päälle parmigianoa. P:llä alkaa myös pizza, pesto, pannacotta... Olen Italia-fani, ja italialaisessa keittiössä minua jaksaa aina ilahduttaa se, että yksinkertaisista ruoka-aineista saadaan aikaan suuria makuelämyksiä.

Jos haluat osallistua tähän kirjainjutskaan, jätä kommentti ja minä annan sinulle kirjaimen. Sitten kirjoitat blogiisi 10 sanaa jotka alkavat kyseisellä kirjaimella, lisää myös selostus mitä kyseinen sana sinulle merkkaa ja miksi.

Ei kommentteja: