lauantaina, heinäkuuta 29, 2006

Saanko esitellä: Aino ja Kyllikki

Takana on kiireinen viikko töissä. Martan päivääkin tuli vietettyä 14-tuntisen työpäivän merkeissä, joskus takavuosina Martan päivänä käytiin piknikillä tai pyöräretkellä muiden marttojen kanssa. Martoista enemmän joskus toiste, sen sijaan esittelen viikon saavutuksen ompelurintamalla.

Tyttäreni kummitäti ja hyvä ystäväni Hanna toi meille joskus talvella kirpputorilta löytämänsä Aarikan tuotantoa olevat kansallispukuiset leikkaa-ja-ompele-nuket; millä nimellä näitä sitten kutsuisikaan. Kuvassa Aino ennen ompelua:



Leikkaamisen, ompelemisen ja täyttämisen jälkeen Kyllikki ja Aino näyttävät tältä:


Aino ja Kyllikki ovat olleet yllättävän suosittuja ja pääsivät molemmat päiväkotiinkin unikaveriksi. Milloinkahan nämä ovat mahtaneet olla Aarikalla tuotannossa ja kuuluukohan sarjaan muitakin nukkeja? Ja mitkä kansallispuvut Ainolla ja Kyllikillä ovat yllään? Kyllikin puvuksi veikkasimme vanhaa Keski-Suomen pukua, mutta googlailun jälkeen en ole enää lainkaan varma asiasta.

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Ainolla näyttäisi olevan Tuuterin puku. Muuten en kansallispuvuista tiedä, mutta tätini teki tuon puvun itselleen, ja ihailin pikkutyttönä sen kauniita kirjailuja kovasti. Hauskat nuket!

Tanja kirjoitti...

Kiitoksia, Terhi, googlailun jälkeen olen vakuuttunut siitä, että kyseessä on todellakin Tuuterin puku.