sunnuntaina, lokakuuta 15, 2006

Talvi on tulossa

Sää muuttui viime viikolla selvästi syksyisemmäksi ja olikin korkea aika ahkeroida sukkia ja lapasia valmiiksi. Tytär sai kahdet uudet sukat:


Hapsureunaiset sukat
Lanka: Sandnes Sisu vajaa 50 g ja OnLine Multidream
Sukkapuikot 2,5
Malli perussukka 48 s, vahvistettu kantapää

Sydänpitsisukat
Lanka: Lana Grossa Meilenweit Cotton, vajaa 50 g
Sukkapuikot 2,5
Pitsikuvion malli Neulojan käsikirjasta, muutoin perussukka

Poika sai Regia Nation Color -langasta Saksan (tai KalPan, kuten Kuopiosta kotoisin olevat pojan kummit totesivat) väreillä sukat ja lapaset, mutta niistä en saanut kuvaa, kun pojalla oli tärkeämpää tekemistä kuin olla äidin kuvattavana villasukat jalassa. Ja lapaset ovat sitä paitsi jo pyykkikorissa. Eikä niissä mitään ihmeellistä olekaan paitsi kelta-puna-mustat leveät raidat.


Itselleni tein viikonloppuna Odessa-ohjeella pipon. Susanna kertoi blogissaan, että pipo kapenee tosi nopeasti, joten neuloin mallineuletta noin 16 cm (ohjeessa 14 cm) ennen kuin aloitin kavennukset. Piposta tuli näin hyvän kokoinen - se suojaa riittävästi korvia ja niskaa. Lanka on La Alpacan alpakkalankaa, jota meni vajaa 50 g.

Alunperin olisin halunnut itselleni baskerin ja tekaisinkin sellaisen Modan 2/2005 ohjeella kaksinkertaisesta Drops Alpacasta. Baskerista tuli varsinainen mörvelö ja se sai välittömästi purkutuomion. Vieläkin ihmettelen, miten Modan kuvassa baskeri on niin sievä, kun minun aikaansaannokseni oli kaikkea muuta.

Seuraavaksi pitäisi aloittaa tyttärelle syyskeleihin sopiva kaulaliina, joka suojaa kaulaa ja niskaa mutta ei ole liian lämmin. Lankana aion käyttää samaa puuvillasekoitetta kuin pitsisukissa plus ehkä merinovillaa tai jotain efektilankaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iihanat! Saahan sydänsukkien idean ryöstää?

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin yritin Odessaa, vaan purkuun meni. Lanka oli liian ohutta Nallea. Pitänee kaivella paksumpia komeron kätköistä.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis tuo sydänsukka, pitäisiköhän minunkin kokeilla jossain vaiheessa...