perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Sinisiä sukkia ja mustia myssyjä

Sää ei ole viime päivinä suosinut neuleiden kuvaamista, mutta tänään sain vihdoin otettua muutaman kuvan sadekuurojen välissä, joten voin pitkähköstä aikaa esitellä valmista neulottua.


Tavallisia sukkia aikuisen ja vauvan kokoa. Menevät ehkä lahjaksi tai jäävät oman perheen käyttöön. Raitalanka on Vihreän Vyyhdin alekorista kesän lopulla ostettua Supersocke Wellness -lankaa, jossa on mukana aloeveraa. Vauvan sukissa lankana keränloput Vuorelman Vetoa ja Smartia.



Musta joustinneulepipo miehelleni on neulottu Käänteisen ohjeella. Kuvissa pipoa esittelee tytär 8-v, jolle pipo on vähän reilun kokoinen (jossakin tosin kerrottiin, että tänä talvena muotia ovat korkeat pipot!). Koska käyttämäni lanka on vähän paksumpaa kuin ohjeessa, pudotin silmukkamäärän pienemmäksi, muistaakseni 144 silmukkaan. Neulomisen aikana onnistuin tekemään aika monta virhettä ja sain purkaa pipoa useampaan kertaan. Ensin tein kavennukset väärillä kohdilla, sitten kun sain kavennukset oikeille kohdille (niin että muodostuu tuo ristikuvio päälaelle), huomasin että tein kavennukset eri tavalla kuin ohjeessa, joten pääsinpä purkamaan vielä kolmannen kerran. Ohjeessa ei siis ollut mitään vikaa, vaan tällä kertaa neuloja taisi kärsiä univelan sivuvaikutuksista. Ohje kannusti myös opettelemaan magic loop -tekniikan, joka onkin kertakaikkisen kätevä. Miten en olekaan tullut aiemmin huomanneeksi, että Ullassa on siihenkin hyvä ohje.


Malli: Käänteinen (Ulla 2/2008)
Lanka: Linie 110 Timona, melkein 100 g
Puikot: Addin pyöröpuikko nro 3


Viime talvena onnistuin tuhoamaan mustan alpakkaisen Odessa-myssyni pesemällä sen pesukoneessa neljässäkympissä. Onneksi La Alpacan lankaa löytyi varastosta toinenkin kerä, josta syntyi uusi samanlainen. Odessa on mainio ohje ja onneksi MagKnitsin häviämisen jälkeen ohje löytyy Ravelrysta.


Malli: Odessa (Ravelry)
Lanka: La Alpacan alpakkalanka, melkein 50 g
Puikot: Addin pyöröpuikko nro 3


******



Sain Lankatarinoita-blogista mieltä lämmittävän tunnustuksen. Kiitos siitä - on mukavaa saada noin kivoja huomionosoituksia. Valitettavasti en osaa itse valita yksittäisiä blogeja, joille tunnustuksen haluaisin jakaa edelleen. Seuraan lukuisia blogeja, joista osa on puhtaita neule- tai kädentaitoblogeja ja osa enemmänkin perhe-, sisustus- tai lifestyle-blogeja. Kaikilla on omat ansionsa, joten ehkä tunnustusten jakamisen sijaan lupaan yrittää olla tästedes ahkerampi kommentoija!

Ei kommentteja: