sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2009

Kevät


Ihanaa, kun kevät vihdoinkin on täällä! Minusta on aina yhtä uskomatonta, kuinka nopeasti luonto herää eloon, kun ilma lämpenee. Joka päivä voi havaita uusia kasveja ja muuttolintuja, nurmikko alkaa vihertää, puutarhassa sipulikukat puskevat vauhdilla kukkaan. Ja jokaikinen kevät olen aina yhtä innostunut ensimmäisestä leskenlehdestä, sinivuokosta, kiurusta, peiposta, pääskysestä, koivun hiirenkorvista... Liekö tämä innostus perua ala-asteajoiltani, jolloin täytimme joka kevät luontovihkoa, johon kerättiin kevään merkkejä.


Me olimme tänään koko perhe pyörä- ja eväsretkellä muutaman kilometrin päässä olevassa arboretumissa. Se on meille jokavuotinen retkikohde, pieni puulajipuisto, jonka polut lapsetkin jo tuntevat. Nyt metsä näytti aika paljaalta, kun vanhimpia puita on jouduttu kaatamaan pois ja osa niistä taisi kaatua ihan itsestään syysmyrskyissä. Sini-, valko- ja keltavuokot sekä imikät kukkivat jo näyttävästi, vaikka maa muutoin on vielä aika harmaa.


Arboretumissa on myös pienenpieni lammikko, jonka reunalla kesällä kukkivat kurjenmiekat. Nyt siitä olivat jäät vasta sulamassa, mutta siitä huolimatta siellä oli myös kymmeniä kurnuttavia sammakoita kevätpuuhissaan. Enpä ole aikaisemmin päässyt vastaavaa näkemään!



Huomenna alkaa uudenlainen elämänvaihe, kun minä palaan työelämään. Mies jää hoitovapaalle, joten lasten hoitopaikan suhteen ei ole huolta. Vähän mietityttää, miten vauva (ikää kohta 11 kk) suhtautuu muutokseen, ja ilmassa on monenlaista haikeutta yhden elämänvaiheen päättymisestä, lasten kasvamisesta ja ajan kulumisesta.

Työmatkojen iloksi ompelin uuden käsityöpussin. Minusta tämä maatuskakangas on aivan ihanaa!

8 kommenttia:

Haka kirjoitti...

Onpa tosi ihana maatuskakangas, kyllä siinä passaa käsityötä kuljetella! :) Meillä noita kukkia vasta odotellaan, mutta pakko luottaa siihen, että kyllä ne sieltä vielä tulee.

Makepeace75 kirjoitti...

Voi mikä ihana kangas! Onnea töihin!

Virve kirjoitti...

Ihania vuokkoja! Tähän aikaan vuodesta aina harmittaa, että on tullut muuttaneeksi näin pohjoiseen. Vuokoista saa vain haaveilla, ellei sitten onnistu ajoittamaan vierailua vanhempien luona sopivasti.

Linne kirjoitti...

Ihania kuvia ja ihana kangas ! Tsemppiä duuniin :-)
tMeri

tiinaf kirjoitti...

Työniloa minäkin toivottelen ja hyvää kevättä!

Tiina kirjoitti...

Jaksuja työuralle, meillä myös tehtiin kuopuksen kanssa sama juttu, minä lähdin töihin ja mies jäi kotiin. Imetys oli vielä täydessä vauhdissa, joten alkuun päivät töissä oli aika pinkeetä, mutta muutoin homma meni hyvin.

Ihana kangas ja ihanat vuokot! Meidän vuokot oli vielä eilen jääpeitteen alla.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kyllä aika kuluu nopeasti...onnea töihinpaluuseen.
Kiva sammakkokuva: sopii keväiseen tunnelmaan ;)

Linne kirjoitti...

Haastoin sut !