sunnuntaina, joulukuuta 12, 2010

Sukkia

Blogihiljaisuus katkeaa - yllätys, yllätys - sukkapostaukseen. Kukapa olisi voinut uskoa, että neulon joulun alla sukkia lahjaksi. Tai uskaltaako joku jopa todeta, että onpa näitä nähty jo ennenkin?

Kaiken toiston ja kertauksen uhallakin esittelen kuitenkin kolme sukkaparia, jotka neuloin lahjaksi päiväkotilapsemme ihanille päiväkodin tädeille:


Sukat on aloitettu kärjestä Ullan ohjeen mukaisesti. Varsiin on virkattu koristeraidat ja ommeltu aitapistoa (Sukkasillaan-kirjan ohjeen mukaisesti). Jotain uuttakin näissä sukissa on: Sukan suut tuntuivat kiristävän vaikka yritin päätellä ne kuinka löysästi. Näin ollen kokeilin italialaista päättelyä. Lopputulokseen en ollut täysin tyytyväinen, mutta harjoitus tehnee mestarin tässäkin lajissa.

Lanka on Seitsemää Veljestä ja puikot olivat kokoa 3½. Koristeraidat ovat sekalaisia sukkalanganloppuja lankakorin pohjalta. Näitä sukkia tikuttelin syksyn mittaan useammassakin kokouksessa ja samalla sain vinkata uteliaille ihmettelijöille, että sukat voi neuloa näinkin päin.

2 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Kauniita ovat, kivat väriyhdistelmät! Minunkin pitäisi varmaan rohkaistua kokeilemaan sukkien tekoa tuolla ohjeella.

-maria- kirjoitti...

Kauniit värit sukissa!