keskiviikkona, marraskuuta 15, 2006

Venlan villatakki

Kummitytön villatakki on melkein valmis. Enää on ompelematta napit ja etupistokoristeet smokkipoimutuksiin. Villatakista tuli mielestäni söpö ja sitä oli loppujen lopuksi kiva neuloa, vaikkakin olen varma, että neulominen olisi sujunut nopeammin, jos mallineuleet olisivat olleet kaavioina eivätkä kerros kerrokselta selostettuna. Ja nyppyjen neulominen on vaikeaa - ei tainnut tulla kahta samanlaista nyppyä...


Ohje: Smock Jacket (Debbie Bliss: The Celtic Collection)

Lanka: Novita Wool (merinovillainen)

Tein muutoin ohjeen mukaan, mutta hihat neuloin muutaman sentin pidemmiksi. Neuloessani tuskailin helmineulereunuksia, jotka rullautuivat jatkuvasti ylöspäin. Pingotuskaan ei niihin auttanut, mutta kunnon prässäys tuntui reunat taltuttavan. Hyvä niin, sillä henkisesti aloin jo valmistautua poimimaan alareunasta silmukat ja neulomaan alavarat, jotka pitäisivät helman helmineuleen ojennuksessa. Kaiken kaikkiaan olen lopputulokseen kuitenkin tyytyväinen, joten tässä vielä vähän lähikuvaa yksityiskohdista:


Ja mukavaa on myös se, että keskeneräisten töiden lista lyheni taas yhdellä valmistuneella työllä.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi söötti!

Sari (saristitching) kirjoitti...

Oi kuinka kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Ompa sievä takki!:)

joko kirjoitti...

onpas suloinen takki ja värikin on kaunis!

TuuliS kirjoitti...

Kyllä on tosi kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

What a beautiful jacket.

Greatings from Germany
Tanja

Tanja kirjoitti...

Kiitoksia kaikille!

Tanja, vielen Danke :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on kaunis villatakki.

ia kirjoitti...

tosi nätti villatakki ! :) noin ilmeisesti kokeneena neulojana osaisitko neuvoa mitään hyviä vinkkejä miesten villatakin neulomiseen? esimerkiksi jotain nettisivua josta löytyisi ohje?