lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Sukkamania


Olen viimeisen kuukauden aikana neulonut enimmäkseen sukkia. Sukkien neulominen on tuttua ja turvallista. Sukille löytyy aina käyttöä ja ne kelpaavat myös lahjaksi. Sukat onnistuvat aina. Jos eivät ensi yrittämällä, niin purkamista ei ole paljon. Sukat valmistuvat nopeasti ja nykyisin jaksan ihan nurisematta neuloa kaksi sukkaa peräjälkeen. En ole vielä opetellut neulomaan kahta sukkaa samanaikaisesti. Sukat tarjoavat näennäisestä vaatimattomuudestaan huolimatta haastetta ja vaihtelua: kantapään voi neuloa monella tavalla, samoin kärkikavennukset, sukan voi aloittaa kärjestä tai varresta ja pintaneuleilla voi leikitellä loputtomiin.

Maailma on täynnä ihania sukkalankoja, ja sukkaohjeita löytyy niin netistä kuin kirjoista vaikka kuinka. Itse olen lueskellut tekniikkavinkkejä mm. Nancy Bushin kirjoista ja Ullassakin oli taannoin mainio sukkaekstra.

Uusin sukkalankatuttavuus oli On Line Supersocke 100 Bambus -sukkalanka, jonka koostumus on 40 % villaa, 45 % bambua ja 15 % polyamidia. Neuloin siitä tällaiset sukat:


Ohje: Waders Socks, MagKnits
Lanka: Supersocke 100 Bambus, reilu 50 g
Puikot: bambusukkapuikot nro 2,5

Osallistun myös Myssyviikoille. Toistaiseksi olen saanut aikaiseksi Mandarin Petit -langan lopuista yhden hatun tyttärelleni. Hattuun on ensin virkattu isoäidinneliöitä, jotka on yhdistetty renkaaksi ja sen jälkeen poimittu silmukat yläreunasta, joilla on neulottu ihan tavallinen pipo. Sen jälkeen virkkasin vielä alareunaan röyhelöreunan kiinteillä silmukoilla.

Ei kommentteja: